NEDJELJOM U 2

ANTE TOMIĆ 'Napad kantom govana bio je naručen. Zašto bi ga inače napadač slikao mobitelom?'

 Petar Atletić/Cropix

- Nakon što me zalio kantom govana, shvatio sam da moram doći čim prije sebi. Otišao sam doma, istuširao se i vratio se na Pjacu popiti kavu. Ne volim biti žrtva, jer to znači da će napadač postići svoj cilj. Biti žrtva je samodopadno. I ne mislim da sam osramoćen kako je misli Slaven Letica. Ja se tako ne osjećam - kazao je u današnjem izdanju HTV-ove emisije “Nedjeljom u 2” pisac i novinar Jutarnjeg lista Ante Tomić. Danas, dva tjedna nakon napada u Splitu, kada ga je nepoznati muškarac zalio fekalijama, splitska policija još uvijek nije pronašla počinitelja, a Tomić kaže kako nije siguran da će unatoč svom njihovom trudu u tome i uspjeti.

- Uvredljiva je izjava splitskog gradonačelnika Ive Bladasara koji je izjavio da se to svakome moglo dogoditi. Siguran sam da se to nije moglo dogoditi Ivi Baldasaru. Takvu vrstu napada u Splitu nitko ne pamti. Imam osjećaj da je to bilo naručeno. Zašto bi inače napadač slikao to mobitelom, a nije se pohvalio time ni na blogu ni na forumima? Učinio je to za svoje privatno veselje ili veselje naručitelja - smatra Tomić. Također na pitanja voditelja Aleksandra Stankovića, Tomić je ocijenio sadašnju vlast riječima “nemaju ni znanja ni snage da nešto riješe, a pri tome su vrlo arogantni”, Zoranu Milanović zamjerio je socijalnu neosjetljivost, dok mu je osornost Slavka Linića simpatična, jer on ipak nešto radi.

- No koja vam je opcija, tko vam ostaje? Bacanje u Kevinu jamu (incident na skupu HDZ-a u Omišu) ili Željka Markić koaj pije kavu s ratnim zločincem Glavašom u Mostaru? Tko normalan može glasati za to? - komentirao je Tomić. Također referirao se i na optužbe Matije Babića s Indexa, koji je njega i Miljenka Jergovića optužio za odrađuju prljave poslove za suvlasnika EPH Ninoslava Pavića.

- Nino Pavić u 14 godina koliko tamo radim nikada ništa nije tražio od mene. Znam da smo ga Jergović, Pavičić i ja puno puta iznervirali, ali uvijek smo imali punu autorsku autonomiju. Nino Pavić nije osoba bez mane i grijeha, ali mislim da je bolja osoba od većine koji ga kritiziraju - kazao je Tomić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:55