DESNO

ANTO ĐAPIĆ O ZAGREBAČKOM GUP-u 'Kampanja za parlamentarne izbore već je počela'

Anto Đapić
 Paun Paunovic / CROPIX

Predsjednik Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) Anto Đapić ocijenio je u srijedu kako politička događanja u Hrvatskoj, posebno "igrokaz" oko zagrebačkog GUP-a, pokazuju da se već ušlo u kampanju za parlamentarne izbore.

Đapić je na konferenciji za novinare u Osijeku kazao kako činjenica da je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini HDZ srušio GUP gradonačelnika Milana Bandića neće srušiti vladajuću koaliciju dok ona sama to ne bude htjela.

"Postavlja se i pitanje je li u sklopu izbora unutar HDZ-a donesena odluka da se provođenje parlamentarnih izbora održi odmah nakon njihovih unutarstranačkih ili je nešto drugo posrijedi”, kazao je.

Đapić je pozdravio izjavu predsjednice Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije da je hrvatski narod porazio pobjednike Drugog svjetskog rata što je, tvrdi, izazvalo "histeriju među takozvanim antifašistima".

Smatra, naime, kako je poraz nacizma značio slobodu zapadnoeuropskim narodima, ali je bio nastavak "najcrnjeg mraka narodima istočne Europe" kako je nazvao komunistički režim, pri čemu je hrvatski narod teško stradao od terora komunista do 1990. godine, a nakon toga i u vojnoj agresiji nakon uspostave samostalne države.

Navodi kako je stvaranje samostalne Hrvatske "izravna antiteza antifašizmu", upozoravajući da će Hrvatska biti trajno izložena srpskom imperijalizmu, "kojemu je upravo antifašizam ključna platforma kriminalizacije i osporavanja hrvatske državnosti".

Đapić je osudio odluku Ustavnog suda koji je istospolnom paru dopustio udomljavanje djece, ističući da se time homoseksualcima daje obiteljska narav, a razara obiteljska zajednica kao temeljno polazište integracije naroda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:58