OBJAVILI PRIOPĆENJE

APEL GRADA ZAGREBA SVIMA U METROPOLI 'Izbjegavajte veća okupljanja, ne rukujte se, izbjegavajte kontakte sa starijima, izujte se prije ulaska u dom'

 
 Matija Djanješić / CROPIX

Grad Zagreb objavio je priopćenje u kojem apelira građanima Grada Zagreba da po pitanju koronavirusa budu posebno oprezi i da se pridržavaju mjera prevencije.

U priopćenju navode da ako ste doputovali iz zemalja zahvaćenih koronavirusom, ako ste bili u kontaktu s nekim tko je došao iz zaraženog područja u posljednjih 14 dana ili ste bili u kontaktu s osobom kod koje je dijagnosticiran koronavirus, te ako osjećate simptome poput kašlja, grlobolje, curenja iz nosa, temperature, glavobolje ili otežanog disanja da se izolirate od najbližih i nazovete liječnika obiteljske medicine koji će dati upute za daljnje postupanje, a prema potrebi kontaktirati i nadležnog epidemiologa.

Navode i da građani izbjegavaju veća okupljanja te podsjećaju da Stožer civilne zaštite RH preporučuje izbjegavanje skupova na kojima se okuplja više od 100 ljudi.

"Temeljito perite ruke, držite razmak (minimalno 2 metra), ne rukujte se, ako možete izbjegavajte dizala i zatvorene prostore, provjeravajte prostorije u kojima boravite i radite, ako kišete i kašljete koristite maramicu, izbjegavajte kontakte sa starijima da ih ne zarazite (najugroženija skupina je 65 plus). Građanima 65+ preporučuje se izbjegavanje kontakta.

Izbjegavajte kontakta s domaćim i divljim životinjama, dezinficirajte predmete koje često koristite i izujte obuću prije ulaska u dom.

Koristite tehnologiju koja vam je dostupna (telefoni, mobiteli, računala) za svakodnevne radnje (i dezinficirajte ih redovito!)", navodi se u priopćenju Grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:01