ZA SPAS RESTORANA

Apel Udruge ugostitelja: Želimo hitnu i pravičnu novčanu naknadu i smanjenje PDV-a

Nacionalna udruga ugostitelja snimila je video u kojemu objašnjavaju zašto su kafići važni i koji su njihovi zahtjevi prema Vladi.
Apel ugostitelja
 Nacionalna udruga ugostitelja

Ugostitelji već danima pregovaraju s vlastima o setu mjera koje bi im trebale pomoći da prežive novo zatvaranje jer bi u protivnom, ako do njih ne dođe, mnogi od njih bankrotirati.

Nacionalna udruga ugostitelja snimila je video u kojemu ukratko objašnjavaju zašto su ugostiteljski objekti važni i koji su njihovi zahtjevi prema Vladi.

Naglašavaju da su ugostiteljski objekti mjesta u kojima je zaposleno više od 65.000 građana, mjesta u kojima konobari, kuharice, baristi, slastičarke, čistačice i barmeni zarađuju za život i svoje obitelji. Napominju i da su to mjesta koja održavaju poslovanje mnogih OPG-ova, vinara, ribara i obrtnika.

Pozivaju Vladu da se ugleda na mjere pomoći koje su usvojile druge europske države prije nego što mnogi objekti nestanu.

Hitna i pravična novčana nagrada i smanjenje PDV-a prava je pomoć tvrtkama i obrtima za stabilnost gospodarstva Republike Hrvatske, zaključuje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:41