ZADOVOLJAN ANTE PRANIĆ

'APSOLUTNA POBJEDA! HVALA SVIMA!' Nezavisna lista mladih osvojila izbore za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu, raspušten mjesni SDP

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.02.2019. u 23:12

Vrgorac, 260119.
Ravca.
Prosvjed stanovnika Vrgorca i Gradca kojim se zeli skrenuti paznja na neizgradjeni tunel Ravca-Drvenik. Prosvjed je odrzan kod izlaza s autoceste A1 Ravca.
Na fotografiji: Gradonacelnik Vrgorca Ante Pranic.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / CROPIX

Ante Pranić

 

Nezavisna lista mladih (NLM) pobjednik je nedjeljnih izbora za vijeća mjesnih odbora u Vrgorcu s osvojenih 16 odbora, HDZ-u je pripalo šest, a u četiri mjesna odbora pobijedile su kandidacijske liste grupe birača koje su imale podršku NLM-a, dok je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor.

Za stranku NLM, koja je prvi put izašla na izbore za mjesne odbore Grada Vrgorca, glasovalo je 1185  birača, za HDZ 854, mjesnim nezavisnim listama glas je dalo 146 birača, a  SDP-u 50. Bila su i 93 nevažeća glasa. Na izbore je izašlo 41 posto od 5509 upisanih birača.

Gradonačelnik Vrgorca i predsjednik NLM-a Ante Pranić u nedjelju navečer proglasio je pobjedu. "Prvi put smo izašli na izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Vrgorca. Apsolutna pobjeda. Hvala svima!", istaknuo je Pranić, koji je i saborski zastupnik u Klubu Mosta nezavisnih lista.

Na službenoj stranici stranke istaknuto je, među ostalim, kako su ti izbori bitni jer "ukazuju na promjenu trendova u lokalnoj politici, gdje ne prolaze više ideologije, već isključivo mjerljivi, nesebični rad za boljitak cijele zajednice".

Raspušten vrgorački SDP

Vrgoračka organizacija SDP-a raspuštena je u nedjelju navečer i za ožujak su sazvani izbori za novo vodstvo, doznaje se u toj stranačkoj organizaciji

U Vrgorcu je večeras boravio predsjednik splitsko-dalmatinskog SDP-a Ranko Ostojić sa suradnicima.  Nakon izbora za mjesne odbore na kojima je SDP osvojio samo jedan mjesni odbor od ukupno 27 mjesnih odbora na području grada, održana je sjednica Gradskog odbora SDP-a na kojoj je sudjelovalo i županijsko vodstvo.

Kako se doznaje iz SDP-a, na sjednici su raspuštena sva stranačka tijela lokalne organizacije.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo