GODINU DANA KASNIJE

ARSEN BAUK ODRŽAO OBEĆANJE I OBRIJAO BRADU Sabor usvojio izmjene zakona kojim je omogućen besplatan trajektni prijevoz djeci s teškoćama u razvoju

 
 CROPIX, Facebook Arsen Bauk

Jučer je Hrvatski sabor usvojio izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim je omogućen besplatan trajektni prijevoz djeci s teškoćama u razvoju, njihovim pratiteljima i vozilima u njihovoj pratnji. Taj je zakon usvojen nakon što je prijegodinu dana prijedlog Bračkih pupoljaka u saborsku proceduru uputio SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk.

Bauk je tada obećao da će obrijati bradu kada se to pitanje riješi, a danas je to i učinio. Sve je dokumentirao na svojem Facebook profilu, gdje je objavio fotografije s obrijanom bradom.

'Hrvatski sabor je jučer, godinu dana nakon što sam prijedlog Bračkih pupoljaka uputio u saborsku proceduru, usvojio izmjene Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim je omogućen besplatan trajektni prijevoz djeci s teškoćama u razvoju, njihovim pratiteljima i vozilima u njihovoj pratnji. Svaki put kad bi na odborima zakon bio odbijen rastao je pritisak javnosti da se on usvoji sve do mjeseca srpnja kad je bio i na plenarnoj sjednici. I tada ga je većina odbila, ali uz obećanje ministra da će Vlada uputiti u proceduru zakon kojim će riješiti to pitanje, a da ce dotad dati preporuku brodarima da omoguće besplatan prijevoz ovoj skupini putnika. Ja sam tada obećao da ću, kad se to dogodi, obrijati bradu i obećanje sam danas izvršio :-) ', napisao je Bauk na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:01