PALA SA STIJENE

Australka se probudila iz kome i pitala: "Hoću li moći imati djecu?"

Dubrovnik 020810.Neidentificirana australska turistkinja ( mladja osoba) pala je sa stijena ispod zidina stare gradske jezgre Dubrovnika nakon sto joj je pozlilo. Nakon primljene prve pomoci od djelatnika lucke kapetanije lokalni ribar prevezao ju je brodicom do starog porta gdje je ukrcana u kola hitne pomoci te odvezena u bolnicu.Foto: Sinisa Sunara / Cropix
 Siniša Sunara / Cropix

ZAGREB – Australka Tania Hearnden (24), koja je prije dva dana u Dubrovniku pala sa stijene visoke 15-tak metara, probudila se iz kome. Njezine prve riječi nakon buđenja bile su: „Hoću li moći imati djecu?“

Njezina sestra Belinda Fox izjavila je za radio stanicu 3AW kako se Tania dobro osjeća nakon buđenja iz umjetno inducirane kome. Australski mediji pišu da je Australka iz Mebournea ima slomljene ruke, rebra, polomljeni kuk, a uklonjeni su joj i bubreg te slezena.

- Probudila se, to je dobar znak. Odmah je počela ispitivati svoga supruga: „Jesam li bila u vegetativnom stanju, poput biljke?“, „Hoći li moći imati djece?“ te „Hoće li mi liječnici moći popraviti lice i zube? – ispričala je njezina sestra.

Tania Hearnden boravila je u Europi na petomjesečnom „putovanju života“ sa svojim suprugom, no idilu je narušio stravičan pad sa stijene koji je mogao završiti kobno. Njezini roditelji ispričali su novinarima kako je Tania htjela sa stijene skočiti u more, ali se predomislila.

Australka bi trebala na zahtjev njezine obitelji te osiguravateljske kuće biti prebačena u bolnicu u Milano gdje su pronašli stručnjake za plastičnu operaciju lica.

U kontaktu s vodstvom bolnice je i australski ministar vanjskih poslova Stephen Smith koji je izjavio da će Tania u dubrovačkoj bolnici prije odlaska za Milano ostati vjerojatno nekoliko dana, ako ne i tjedana dok se ne oporavi.

U Dubrovnik će stići i predstavnik australske vlade kako bi licu mjesta pružio pomoć obitelji Hearnden. (A.V.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:14