USKA CESTA

AUTOBUS KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ SUDJELOVAO U MANJOJ NESREĆI 'Okrznuo nas je, stradala su stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. Nitko nije stao'

 
Kolinda Grabar-Kitarović izlazi iz autobusa (arhiva)
 Kolinda Grabar-Kitarović / Facebook

Jučer poslijepodne je autobus u kojem se nalazila predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović sudjelovao u manjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja RTL.

Do nesreće je došlo kad je vozač autobusa na uskoj cesti zakačio vozilo koje se nalazilo na cesti, a zatim nastavio prema Loboru, gdje je predsjednica imala predizborni skup.

'Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gdje je obiteljska kuća. Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga', rekla je za RTL Silvija Soldo, vozačica automobila kojeg je predsjednički autobus zakačio, dodavši da ju je najviše začudilo da nitko iz povorke nije ni stao da bi vidjeli što se dogodilo.

Soldo ističe da ju nakon svega nitko iz Ureda predsjednice nije kontaktirao kasnije, te se pita što bi bilo da je netko ozlijeđen. Zato je Uredu predsjednice uputila dopis u kojem pita kakva se poruka ovakvim ponašanjem šalje djeci.

'Da budu nehajni i nemirni? Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla', rekla je.

Iz policije su objasnili da štićena kolona nikad ne staje ako se dogodi manja prometna nesreća. Zaustavlja se kasnije, na prvoj mogućoj lokaciji, a ističu da je tako bilo i sinoć.

Oštećenu vozačicu će sutra posjetiti izaslanik predsjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:38