KOBNA DIONICA

AUTOCESTA SMRTI Na istoj cesti gdje su živote izgubile curice iz Dalja poginuli su Toše i Dolores Lambaša

 Damir Krajac / CROPIX

Stravična prometna nesreća na autocesti A3 kod Novske, u kojoj su život izgubile dvije 14-godišnjakinje, a jedna se djevojka još bori za život, ponovno je raspirila priče o "ukletoj" autocesti koja je dosad na samo nekoliko desetaka kilometara odnijela brojne živote.

Vjerojatno najpoznatija nesreća koja se na istoj autocesti nedaleko Nopve Gradiške dogodila 2007. godine je ona u kojoj je smrtno stradao makedonski pjevač Toše Proeski.

Poznati glazbenik sa svojom menadžericom Ljiljanom Petrović i vozačem Georgijem Georgijevskim krenuo je u noći iz Skoplja za Zagreb. Vozeći autocestom Georgijevski je kod Nove Gradiške, zbog nepridržavanja razmaka, prednjim desnim dijelom osobnog automobila VW Touareg udario u zadnji lijevi dio automobila kojim je upravljao Beograđanin Slaviša Kuzmanović.

Od siline udarca automobil, u kojem se na mjestu suvozača nalazio Toše Proeski, zaokrenuo se i udario u zaštitnu ogradu. Poginulog pjevača iz automobila su izvukli tek uz pomoć vatrogasaca.

Još jedna velika tragedije dogodila se na A3 2013. godine kada je, također u listopadu, smrtno stradala poznata hrvatska glumica Dolores Lambaša.

Nakon nesreće u kojoj su ozlijeđeni glumac Stojan Matavulj, koji je upravljao vozilom, te vozač drugog automobila, Lambaša je hitno prebačena u bolnicu dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje je hitno operirana, ali ozljede su bile preteške.

Samo godinu dana kasnije nesreću je na istoj dionici doživio i poznati bosanskohercegovački glumac i bivši ministar kulture Emir Hadžihafizbegović. On je Škodom Superb naletio na vozača i putnicu koji su stajali zaustavljeni na lijevoj traci autoceste, pri čemu je žena poginula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:59