NEIZVJESNA SUDBINA

AZIL DUMOVEC O PSU OTTU KOJI JE NAPAO PETERO LJUDI 'Djeluje kao pas koji bi se mogao uspješno resocijalizirati...'

 
 FACEBOOK

Nakon što je pas Otto u utorak na zagrebačkom Ksaveru napao petero ljudi, saznalo se da je veterinarska inspekcija njegovu vlasniku Ivanu Sporišu još prije ovog incidenta izdala rješenje o eutanaziji psa koji je proglašen opasnim zbog još barem dva napada.

A sad se o svemu oglasio i Dumovec koji je zbrinuo životinju.

- Cane Corso Otto od utorka navečer je u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Dajemo sve od sebe da se osjeća dobro. Budući da djeluje kao pas koji bi se mogao uspješno resocijalizirati, a mi imamo veliko iskustvo u resocijalizaciji opasnih pasa, nadamo se da će mu resorne institucije koje odlučuju o njegovoj sudbini pružiti priliku za sretnu budućnost - stoji u priopćenju koje šalje i potpisuje Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Podsjetimo, Ottov gazda Ivan Sporiš (62), inače vlasnik propale tvrtke Epimen koja je na hrvatsko tržište lansirala kapsule za potenciju, i njegova partnerica Tamara Tomazzini (45), kojoj je pas pobjegao u kobnom trenutku, unazad više mjeseci vješto su izbjegavali nadležne službe mijenjajući mjesta stanovanja kako se njihovu ljubimcu ne bi moglo ući u trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:45