NASLJEDSTVO

BAČIĆ OŠTRO REAGIRAO NA BERNARDIĆEVE PROZIVKE 'Optužuje me čovjek koji je nezakonito uzeo 263.000 kuna'

Branko Bačić
 Tomislav Krišto / CROPIX

- Davor Bernardić je oštetio državu za više od 105.000 kuna na ime neisplaćenih poreza i prireza na dohodak. On je nezakonito uzeo 263.000 kuna zbog čega je presuđen od strane Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa - kazao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić podsjećajući na Bernardićevu stipendiju visoke poslovne škole Cotrugli koju je primio 2014. godine.

Bačić kaže da je predsjednik SDP-a uzeo stipendiju, a kao polaznik poslovne škole bio bi joj reklama što predstavlja ugovorni odnos na koji se plaća porez, što Bernardić nije učinio.

- Kleveće me osoba koja je oštetila državu i osuđena za sukob interesa - kazao je Bačić kojega je Bernardić u intervjuu Jutarnjem prozvao jer je preko vikenda upisao 26 nekretnina.

To je točno, kaže Bačić i ponavlja kako je imovinu upisao u imovinsku karticu nakon ishođenja ZK izvatka po provedbi, u Zemljišno - knjižnom uredu, rješenja o nasljeđivanju po smrti oca (umro je 2015. godine), temeljenog na ranijem darovnom ugovoru.

- Da budem jasan, imovina koju sam upisao u vlasništvu je isključivo obitelji Bačić, "Baćac" više od 150 godina, odnosno od osnivanja zemljišne knjige na Korčuli 1865. godine - kazao je Jutarnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:05