Bajs ne da saborski mandat HSS-u: Neka me najprije isključe iz stranke

ZAGREB - Premda mu je vodstvo HSS-a do danas dalo ultimatum da podnese ostavku na mjesto saborskog zastupnika Damir Bajs ne namjerava popustiti. Jedini zastunik HSS-a traži da ga isključe iz stranke ili mu skinu suspenziju.

- A onda možemo razvovarati o tome što dalje – rekao je danas Bajs.

- HSS je podsjetimo, na prošlim izborima osvojio samo jedan saborski mandat, u 2. izbornoj jedinici i on je pripao tadašnjem šefu stranke Josipu Friščiću. No, Friščić je otišao s čela HSS-a i zamrznuo mandat u Saboru te ga prepustio drugome sa izborne liste Damiru Bajsu i to mimo znanja Predsjedništva. Nakon što je novi predsjednik HSS-a postao Branko Hrg zatražio je od Bajsa da podnese ostvaku kako bi on sam mogao postati zastupnik budući da je također bio kandidat na istoj izbornoj listi. Međutim Bajs to odbija učiniti, pa ga je stranka nedavno suspendirala, a šef stranke poručio: HSS nema zastupnika u Saboru.

- Mandat u Saboru je od Josipa Friščića. S njim sam razgovarao prije deset dana i rekao mi je da se neće vratiti u Sabor. Mene samo zanima da li moja stranka zaista ostaje pri tvrdnjama da nemaju zastupnika u Saboru. Ako je tako neka me isključe, a kada to učine sjest ćemo se i dogovoriti što dalje – poručuje Bajs. On u namjeri da ga se izbaci iz Sabora vidi osvetu novog predsjednika Hrga kojem je bio protukandidat na unutarstranačkim izborima za šefa stranke.

- A znamo kako završavaju protukandiditai koji ne pobjede na izborima u stranci – kaže Bajs koji smatra da ima pravo biti u Saboru jer je predsjednik najuspješnije HSS-ove županijske organizacije, a bio je i župan i ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:19