NEIZOSTAVNI GRAH

Bandić čestitao Praznika rada i pozvao Zagrepčane na druženje u Maksimir

 Tomislav Krišto / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je u ponedjeljak Međunarodni praznik rada i pozvao sugrađane na tradicionalno druženje u parku Maksimir kako bi uz prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah i ove godine zajedno obilježili taj blagdan.

"Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, radnice i radnici, od srca vam čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa radnika! Osim podsjećanja na dugu i tešku borbu za radnička prava, 1. svibanj ujedno je i prigoda da današnjicu sagledamo iz perspektive onih koji stvaraju, grade, privređuju. Da vidimo gdje smo, koji su nam ciljevi i što zajedno trebamo činiti da naše društvo bude bolje, solidarnije, tolerantnije i bogatije te kako generacijama koje dolaze osigurati okružje u kojem će njihovi potencijali u njihovoj domovini doći do punog izražaja", naveo je u čestitki Bandić.

Ocijenio je da zagrebačke gradske vlasti čine sve kako bi sreću i vlastiti put mladi pronašli u svojoj zemlji i u svome gradu.

"Mi u Zagrebu vjerujemo da nam je to temeljni zadatak i zato činimo sve da, inzistirajući na načelu solidarnosti i vodeći računa o dostojanstvu svakoga čovjeka, afirmiramo rad, kreativnost i znanje kako bi sreću i vlastiti put mladi pronašli u svojoj zemlji i u svome gradu", stoji u čestitki zagrebačkog gradonačelnika u kojoj je pozvao Zagrepčane da dođu na tradicionalno prvosvibanjsko druženje u park Maksimir, koje će se održati od 10 do 18 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:48