ZAJEDNIČKI KLUB?

BANDIĆ I GLAVAŠ U SABORU GRADE 'PONTONSKI MOST' 'Kud se žurite, polako... Tko se zadnji smije, najslađe se smije'

 Facebook

Predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu nije izričito opovrgnuo, ali još ništa nije htio reći o mogućoj suradnji njegove Koalicije rada i solidarnosti s HDSSB-om i osnivanju zajedničkog kluba u Hrvatskom saboru, poručivši "polako, kuda se žurite".

"Polako, sve polako. Kuda se žurite, polako, ali vi stalno žurite. Pa mediji svašta pišu, polako, sve u redu. Tko se zadnji smije, najslađe se smije", rekao je Bandić novinarima na upit je li točno da će njegova Koalicija rada i solidarnosti koja je na parlamentarnim izborima osvojila dva saborska mandata ići u suradnju s HDSSB-om i da će u Hrvatskom saboru osnovati zajednički Klub zastupnika, o čemu pišu mediji.

Na dodatno pitanje znači li to da ti medijski napisi nisu točni, Bandić je odgovorio: "Ništa ja nisam rekao".

Josip Salapić iz HDSSB-a rekao je za tportal kako će se HDSSB udružiti s određenim strankama u Saboru i eventualno zastupnicima. "Razgovarali smo s Milanom Bandićem. To će ovih dana javnosti biti prezentirano. Vjerojatno ćemo imati neke zajedničke poteze, a možda i zajednički Klub u Hrvatskom saboru", naveo je Salapić.

Ta Salapićeva najava čini se kao nastavak sastanka koji su čelnici HDSSB-a održali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem prošlu srijedu, na dan obilježavanja 24. godišnjice pada Vukovara.

Na svojoj službenoj facebook stranici Branimir Glavaš se, ispod fotografija na kojima su se okupili čelnici HDSSB-a s Milanom Bandićem, pohvalio: "Upravo je krenula izgradnja novog 'pontonskog Mosta'".

"Ova dva mandata sada mogu vrijediti puno više nego deset. Kada smo imali sedam mandata, nitko nas ni za što nije trebao, a sada nas trebaju za ova dva", komentirao je situaciju HDSSB-ovac Josip Salapić za tportal napominjući kako su se sastali s Bandićem u Osijeku, nakon Kolone sjećanja u Vukovaru.

"Ovo je sada specifična i važna situacija. Očekivali smo barem Klub zastupnika, a imat ćemo Klub zastupnika", dodao je. Napomenuo je kako ne sjede prekriženih ruku jer su neke stranke "tražile njihove potpise i potporu", no odbio je reći koje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:15