'BITKA ZA METAR ŠANKA'

BANDIĆ KOMENTIRAO SLUČAJ O KOJEM ZAGREB BRUJI VEĆ DANIMA 'Kino Europa je moje dijete. Da nije bilo gradonačelnika, ono bi bilo u privatnim rukama'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 08.04.2019. u 12:37

Damjan Tadic, Zeljko Puhovski / CROPIX

Milan Badić, prosvjed ispred Kina Europa

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za medije ponovno komentirao slučaj s Kinom Europa koje Grad preuzima od 1. lipnja. Bandić tvrdi da Kina Europe ne bi bilo da nije bilo njega.

"Znate na što meni to izgleda, to događanje naroda i ta šank-linija? Na mamu i tatu koji žele ubiti svoje vlastito dijete. Ja sam otac, i tata i mama Kina Europa. Da nije bilo gradonačelnika, Kina Europa ne bi bilo", rekao je Bandić, a prenosi N1.

Gradonačelnik kaže da se Kino Europa neće prenamijeniti u sadržaje koji nisu vezani uz kinoprikazivačku djelatnost.

"To je kao da ja svoju rođenu kćer, ne daj Bog, idem eutanazirati. Pa to je moje dijete. Kino Europa je dijete Milana Bandića. Da nije bilo Milana Bandića nikad se ne bi kupilo Kino Europa, bilo bi u privatnim rukama. To je zaštićeni objekt kulture, spomenik kulture. Da se ne ponavljam, jezik će mi zadebljati...", rekao je Bandić.

Ponovio je da se ovdje radi o pitanju metra šanka, a ne kulture.

"To je suština - bitka za metar šanka. Njihova kultura se svodi na metar šanka. Jel' to narodnjačko ili nije, to ne znam, ali znam da je profitabilno i zato se bore. Da nema šanka, tamo ne bi bilo ni kina. Zato sam ih nazvao šank-linija", objašnjava Bandić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo