BIVŠI PROČELNIK

BANDIĆ KOMENTIRAO UHIĆENJE ŠOSTARA 'Znate moj stav. U ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 27.04.2016. u 12:00

Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u srijedu uhićenje svog suradnika Zvonimira Šostara poručivši kako svi, pa i Šostar, moraju odgovarati za svoj posao.

"Znate moj stav prema pravnoj državi, u ovoj državi svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za svoj posao. To se odnosi na sve moje kolege pa i na kolegu Šostara", kazao je Bandić novinarima u Saboru.

Na pitanje vjeruje li da je Šostar kriv za zlouporabu položaja i ovlasti, za što ga sumnjiči Uskok, odgovorio je kako će to pokazati budućnost.

Upitan hoće li zastupnici njegove stranke podržati plan reformi koje bi Vlada u četvrtak trebala poslati Saboru odgovorio je, "vidjet ćemo što predlažu i nakon toga se izjasniti".

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar i bivši pročelnik zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar priveden je u srijedu ujutro zbog zlouporabe položaja i ovlasti, zajedno s još nekoliko osumnjičenih, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi.

Neslužbeno se doznaje da je Šostar jutros priveden u Zagrebu te da mu policija pretražuje dom. Osim njega osumnjičena je još jedna liječnica iz gradskog Ureda za zdravstvo te nekoliko osoba iz trgovačkih društava s kojima su dogovarali poslove.

Šostar je inače bio poznat kao blizak suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića iz čije je 'ekipe' na novu dužnost otišao 2013.

Izdvajamo