AUSTRIJA

BANDIĆ NA TRADICIONALNOM HODOČAŠĆU GRADIŠĆANSKIH HRVATA U Mariazzelu mu je uručeno posebno priznanje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.08.2019. u 16:27

Zagreb, 231215.
Ured predsjednice Republike Hrvatske.
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarovic odrzala je peti krug konzultacija s celnicima parlamentarnih stranaka i izabranim saborskim zastupnicima. Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Mariazzel u Austriji gdje, na poziv željezanskog biskupa Egidija Živkovića, tijekom subote i nedjelje sudjeluje na tradicionalnom godišnjem hodočašću Gradišćanskih Hrvata Austrije, Slovačke i Mađarske u najpoznatije austrijsko marijansko svetište.

Zajedno s brojnim vjernicima, Bandić je u subotu navečer sudjelovao u kilometarskoj procesiji kroz mjesto s upaljenim svijećama i kipom Majke Božje koja je započela kod Bazilike Mariazell, a u nedjelju ujutro prisustvovao je svetoj misi koju je predvodio željezanski biskup Živković, priopćeno je iz Grada Zagreba.

U okviru misnog slavlja, biskup Egidije Živković uručio je gradonačelniku Bandiću najviše biskupijsko priznanje - orden za osobe koje podupiru kulturni, humanitarni i vjerski život Željezanske biskupije i Gradišćanskih Hrvata, kopiju kipa Gospe od Mariazella te hodočasnički štap.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo