PRIJEPOR ZBOG UDŽBENIKA

BANDIĆ 'Ništa ja nikome ne uvjetujem, neću rušiti proračun i Vladu. Ali molim Boga da ministrici prosvijetli pamet!'

 Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik sazvao je konferenciju za novinare na kojoj se obrušio na ministricu obrazovanja i znanosti Blaženku Divjak. Poručio je da će podržati proračun, prenosi N1.

Podsjetimo, Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti poručio je prije dva dana da neće podržati državni proračun, ukoliko ne budu osigurana sredstva za besplatne udžbenike za osnovnoškolce u cijeloj državi.

"I ako se ne usvoji amadman o, mi ćemo glasti za proračun, ali ne vjerujem da nema mudrosti ministra i premijera i da će dopustiti da se to dogodi, ali nećemo rušiti Vladu i proračun", kazao je Bandić.

Bandić tvrdi da amandmanom o besplatnim udžbenicima nikome ništa ne uvjetuje.

"Ništa ja nikome ne uvjetujem, što bih ja gospodinu Plenkoviću i ministrici uvjetovao? Ja molim Boga da ministrici prosvijetli pamet i da kupi djeci udžbenike", kazao je Bandić.

Poručio je ministrici Divjak i premijeru Plenkoviću da "završe trakavicu s udžbenicima, skinu je s dnevnog reda i djeci kupe knjige."

Poručio je da "lekcije drži ministrica koja u dvije godine nije napravila nijednu školu", a da su u Zagrebu napravili deset škola i deset vrtića".

"Ljudi moji, to je strašno'', kazao je.

Bandić se obrušio na ministricu Divjak i zbog provedbe eksperimentalne reforme 'Škola za život' jer "vrši eksperiment s djecom". Kazao je da je "to privatni eksperiment ministrice koji nitko od stručnjaka je nije podržao niti se o njemu raspravljalo".

"Stranka koja ima četiri mjesta u Saboru ima ministricu koja eksperimentira s djecom. To je opasno", kazao je Bandić.

U svom stilu je komentirao i nabavu tableta. "Očito je dobavljač tableta dobar'', kazao je Bandić i dodao da je on učio na grah i da mu nije trebao tablet.

''Ne podcjenjujem tehnologiju, ali tableti neće riješiti problem obrazovanja'', kazao je zagrebački gradonačelnik.

Komentirao je i jačanje svog saborskog kluba.

"Nabildali smo se, ima nas i bit će nas još, ali nama ništa ne treba, ni ministarska fotelja nam ne treba, kazao je i dodao:

- Bandić nema tih ambicija, Bandić ima ambiciju biti premijer, a ne ministar. Ja nemam druge ambicije, poručio je Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:47