GRADONAČELNIK NA TERENU

BANDIĆ O NEVREMENU U ZAGREBU 'Imamo pet ozlijeđenih, najteže je gospođi na koju je pao štand na Trgu bana Jelačića. Nećemo stati dok ne riješimo sve'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Jak vjetar od nedjelje navečer puše u Zagrebu, zbog čega policija upozorava građane da ne izlaze van, osim ako ne moraju. Također, svi policijski službenici, kao i djelatnici civilne zaštite, vatrogasne snage te sve ostale nadležne službe stalno su na terenu.

A gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u "Dnevniku" N1 televizije komentirao je štete nastale od nevremena.

Na pitanje jesu li sve službe promptno reagirale na cijelu situaciju, Bandić je rekao kako se nikad ne može preduhitriti nešto što će se dogoditi, jer da mi o tome ne odlučujemo.

- Jutros u pola 6 započeli smo i intervenirali na 800 mjesta. Sve zagrebačke službe su na nogama i tako će biti po 24 sata dnevno, sve dok ne saniramo ukupno stanje - izjavio je.

Gradonačelnik kaže kako je dosad bilo 700 dojava građana te da će ih do kraja dana vjerojatno biti i tisuću.

- Pet građana je ozlijeđeno. Samo je jedna starija gospođa teže ozlijeđena, na nju je pao štand na Trgu bana Jelačića. Ona je trenutno u Traumatološkoj bolnici u Draškovićevoj, slomila je bedrenu kost i sutra će joj biti ugrađena proteza - rekao je Bandić.

Istaknuo je i kako zasad nema elemenata za proglašenje elementarne nepogode, no da će se sastati povjerenstvo kako bi odlučili o tome.

- Dok se ne riješi zadnji problem u gradu, grad neće odustajati... Oni koji ne budu imali novac za popravak, Grad će to riješiti za njih. Nije ovo tako alarmantna situacija da je ne bismo mogli riješiti. Samo molim starije osobe, majke s djecom i trudnice da ne izlaze van bez potrebe do sutra poslijepodne - apelirao je Bandić.

Na pitanje zašto se sa svojim suradnicima okupio baš ispred zgrade Muzičke akademije i je li to zbog nedavnih medijskih natpisa da je zgrada u lošem stanju, rekao je kako ništa nije slučajno.

- Sve što je lijepo košta, a tome bi trebalo redovito održavanje... Ministarstvo obrazovanja se već pet godina ne može dogovoriti oko održavanja. Bacam rukavicu trenutnoj ministrici. Ukoliko oni to ne riješe, riješit će Grad Zagreb. Nakon 26. svibnja ova zgrada bit će puno ljepša, vidjet ćete - zaključio je zagrebački gradonačelnik u razgovoru za N1 televiziju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:06