ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK

BANDIĆ OPET UDARIO PO MINISTRICI OBRAZOVANJA 'Divjak se protivi povećanju plaća i ucjenjuje premijera'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.10.2019. u 09:34

Zagreb, 021019. Bundek.
Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao je na otkrivanju biste Mahatme Gandhija
Na fotografiji: Andrej Plenkovic, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Milan Bandic, gradolnacelnik grada Zagreba
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Na fotografiji: Andrej Plenković i Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na svoj zahtjev premijeru Andreju Plenkoviću da poveća plaće učiteljima i nastavnicima. Bandić ističe da premijer Plenković zna da u ovoj državi postoje tri prioriteta, a ministrica Blaženka Divjak to ne zna, javlja N1.

'Uozbiljimo stvar. Razgovarate s čovjekom koji je cijeli život posvetio ovom gradu i domovini. Tri su prioriteta u ovoj državi, to zna premijer Plenković, a ne zna ministrica Divjak. Demografska obnova, znanje i obrazovanje i rad i zapošljavanje', kaže Bandić i dodaje da je slična situacija bila kada je od premijera tražio besplatne udžbenike.

'Imamo besplatne udžbenike zahvaljujući Stranci rada i solidarnosti. Sad to očekujemo ponovno od premijera, da čitajući prioritete ove zemlje, koji su conditio sine qua non, razvoja ove zemlje. Ja apeliram na ono što je prisegao Plenković, da provedemo tri prioriteta, a ne da se borimo za fotelje', kaže Bandić i dodaje da premijeru vjeruje sada kao što mu je vjerovao i za besplatne udžbenike.

'Gospođa Divjak se protivila, a protivi se i sada i ucjenjuje premijera. Ona ne smije ucjenjivati premijera, ona je dio koalicije i ne razumije prioritete. Paradoks je da je ministrica i koalicijski partner premijera, a 50 posto krivice snosi sam', rekao je Bandić i novinarki N1 televizije rekao da je 'kratkog pamćenja ili zločesta jer ne vidi da premijer podržava Bandića, a da je Divjak bila protiv povećanja plaća i protiv besplatnih udžbenika'.

'Sedamsto učitelja i nastavnika već ima 16,43 posto veće plaće u Gradu Zagrebu. Očekujem da to premijer napravi i u Republici Hrvatskoj. Žao mi je učitelja, žao mi je roditelja, žao mi je djece, jer se mučimo bespotrebno. Hrvatske nema bez demografske obnove, bez obrazovanih i zaposlenih ljudi', dodao je Bandić.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo