ZAGREBAČKI GRADONAČELNIK

BANDIĆ TVRDI DA KOD NJEGA NEMA ŽETONČIĆA 'Ne znam o čemu govorite, mi smo demokratski klub'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.01.2020. u 14:31

Zagreb, 211219. Culinecka 252.
Gradonacelnik grada Zagreba, Milan Bandic, obisao je sa suradnicima lokaciju nekadasnjeg DIOKI-a, na kojoj je planirana izgradnja postrojenja za sortiranje prikupljenog otpada sortirnica.
Na fotografiji: Milan Bandic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Milan Bandić

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u sklopu skijaške utrke na Sljemenu odgovarao je na upite novinara o Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba i izjavi HDZ-ovog europarlamentaca Tomislava Sokola koji je kazao kako Milan Bandić nije budućnost Grada Zagreba.

Upitan o tome je li on budućnost Grada Zagreba, a nastavno na jučerašnju izjavu HDZ-ovog europarlamentarca Tomislava Sokola koji je kazao kako Milan Bandić nije budućnost Grada Zagreba, odgovara:

- O tome jesam li ja budućnost Grada Zagreba su rekli građani na zadnjim izborima. I reći će i na sljedećim izborima - rekao je Bandić, javlja N1 televizija.

- Jedino mjerilo su građani, a koalicijski partneri - još jednom bih poručio kolegama svim da ne komuniciraju preko medija, a jesam li ja budućnost građani su odlučili na prošlim izborima, a hoću li biti budućnost reći će na sljedećim izborima - dodao je.

Naglasio je kako u njegovom saborskom klubu nema nikakvih žetončića.

- Zadnji put je Marija Komparić Devčić izašla iz kluba. Da je bilo žetončića onda ne bi izašla. Prema tome, u klub se ulazi dragovoljno i izlazi dragovoljno. Prema tome, ne znam o kakvim žetončićima govorite. Mi smo demokratska stranka s demokratskim pravilima igre i tako će biti i ubuduće - dodaje.

Odgovorio je i na pitanje što će biti s Generalnim urbanističkim planom (GUP) Grada Zagreba i boji li se da će ga HDZ izdati.

- Ja se ne bojim nikoga da me izda jer to nije moj GUP, to je GUP Grada Zagreba. Svi oni kojima je u interesu razvoj grada će podržati GUP jer gup je abeceda ili molitvenik napretka grada i koja dizalica više. To nije GUP Bandićev, ni Stranke rada i solidarnosti, ni HDZ-a nego GUP za razvoj Grada Zagreba - istaknuo je Bandić.

- Oni kojima je na srcu razvoj Grada Zagreba će glasati za GUP u skladu s procedurom i pozitivnim zakonskim propisima. Ja sam uputio GUP 6. veljače na raspravu u Skupštinu . O njemu će se raspravljati, zastupnici će se izjasniti. Ako ga usvoje - idemo dalje, ako ga ne usvoje - GUP-a nema - dodaje, javlja N1.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo