PREDAJA KANDIDACIJSKIH LISTA

Bandić za kandidaturu skupio 67.000 potpisa, Švaljek 8000, a Mrak-Taritaš 6500

Gotovo svakih pola sata izmjenjivale su se jučer razne političke opcije na Trgu Stjepana Radića
 CROPIX

Prometno je danas bilo u gradskoj upravi, u uredu izbornog povjerenstva za skore lokalne izbore, budući da se radilo o posljednjem danu za predaju kandidacijskih lista za gradonačelnika i Gradsku skupštinu.

Gotovo svakih pola sata izmjenjivale su se političke opcije predajući svoje kandidature i najavljujući dobar rezultat na izborima koji će se održati 21. svibnja. Prva je svojih 8000 potpisa predala kandidatkinja Sandra Švaljek koja je poslije objasnila da je na listi za Skupštinu ispunila žensku kvotu.

Sigurna je da ulazi u drugi krug, a nakon toga će, uvjerena je, pobijediti. Nedugo nakon nje svoje liste i kandidaturu predala je platforma Zagreb je naš, a zbog poprilično burnog dana u Saboru kandidatkinja Anka Mrak-Taritaš nakratko je odgodila predaju kandidature.

Predala ih je poslijepodne, sat vremena prije aktualnoga gradonačelnika Milana Bandića. Rekla je da ima pobjednički tim koji će vratiti Grad Zagreb građanima. Skupila je oko 6500 tisuća potpisa.

Milan Bandić, kako je rekao prilikom predavanja lista, ima 27 žena na listi te je naveo kako su mu glavne točke programa demografija, poduzetništvo, obrazovanje, socijalna politika i otvoreni grad. Rekao je da je skupio 67 tisuća glasova potpore. (I. Badanjak, T.Mamić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:48