BLAGDANSKA PORUKA

BANDIĆEVA ČESTITKA SUGRAĐANIMA 'Neka vas Božić nadahne na izgradnju tolerantnog i slobodnog društva s mjestom za svakog drugog i drugačijeg'

 Goran Mehkek / CROPIX

U povodu predstojećih božićnih i novogodišnjih blagdana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svojim je sugrađanima u ponedjeljak uputio prigodnu čestitku u kojoj ih poziva da ih "Božić nadahne na izgradnju tolerantnog i slobodnog društva s mjestom za svakog drugog i drugačijeg".

- Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, iskreno i od srca vam čestitam Božić, blagdan mira i obiteljskog zajedništva, blagdan nade i radosti! Neka Božić u naša srca i u naše domove unese veselje i sklad i neka nas potakne na solidarnost s potrebitima, a radost davanja neka svakodnevno obogaćuje naše živote!

Neka nas Božić nadahnjuje u izgradnji tolerantnog i slobodnog društva u kojem za svakog drugog i drugačijeg ima mjesta i u kojem obiteljsko, ali i svako drugo zajedništvo nije fraza, nego načelo koje se slijedi u nastojanju da budemo bolji i odgovorniji u društvu koje promiče razumijevanje i dijalog - stoji u čestitki zagrebačkog gradonačelnika.

Svoje sugrađane pozvao je da s mislima na svoje bližnje, svoj grad i svoju domovinu grade ustrajno i s ljubavlju.

- Tim porukama čestitam vam Božić i želim vam dobro zdravlje, obilje sreće i zadovoljstva u novoj 2020. godini - poručio je Bandić.

Gradonačelnik Bandić blagdansku je čestitku, među ostalima, uputio i uzoritom kardinalu, nadbiskupu Josipu Bozaniću, mons. Želimiru Puljiću, predsjedniku HBK i nadbiskupu zadarskome te mons. Giorgiu Lingui, apostolskom nunciju u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:52