AFERA AGRAM

BANDIĆU UOČI ROČIŠTA ZVIŽDALI I VIKALI 'LOPOVE, LOPOVE' Aktivisti dočekali gradonačelnika ispred Županijskog suda, on odbacio krivnju

 
Poklon za Remetinec
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pojavio se u srijedu na zagrebačkom županijskom sudu gdje se izjasnio da nije kriv za nezakonitosti u zbrinjavanju otpada.

Suđenje je formalno krenulo ispočetka nakon što je Uskok optužnici u slučaju Agram pripojio optužbe za zbrinjavanje otpada.

Uz Bandića na optuženičkoj klupi našao se i vlasnik CIOS-a Petar Pripuz i još 15 optuženika, dok je postupak u odnosu na Slobodana Ljubičića razdvojen zbog zdravstvenih razloga.

Svi okrivljenici izjasnili su se da nisu krivi za optužbe po kojima je grad bez javnog natječaja dodjelio CIOS-u posao zbrinjavanja otpada.

Suđenje uz novinare prate aktivisti među kojima i Dario Juričan, kandidat u nedavnoj predsjedničkoj kampanji koji Bandića javno proziva zbog korupcije.

Zvižducima i povicima "Lopove, lopove!" skupina građanskih aktivista dočekala je u srijedu ujutro zagrebačkog gradonačelnika ispred Županijskom sudu uoči nastavka suđenja.

Okupljeni aktivisti raznih udruga nosili su transparente s natpisima "Lopove u zatvore", "Stavi pravu stvar na pravo mjesto - u Remetinec", "20 godina Bandićevog terora - tražimo pravdu od suda"...

Gradonačelniku su donijeli i poklon za zatvor: četkicu za zube, ručnik s njegovim imenom, sapun, toaletni papir i mandarine.

FOTOGALERIJA: Milan Bandić na sudu

Pasanec: Nemoguće je da Bandić nikada nije kriv

Aktivistica iz udruge Siget Gordana Pasanec poručila je kako žele da sud donese konačnu i pravednu odluku. "Nemoguće je da on nije nikad kriv. Sramotno je da se mijenjaju iskazi i da se optužnice stalno nadopunjuju radi nečijeg interesa", rekla je, dodavši kako će građani danas pokazati da im je dosta mita i korupcije.

Smatraju da je sutkinja koja će predsjedati kvalitetna i da će donijeti pravu odluku. Najavili su i ulazak u sudnicu, ali Pasanec ipak napominje da neće svi aktivisti moći ući jer je broj mjesta ograničen.

Bandić se na današnjem suđenju za aferu Agram očitovao o optužnici., javlja N1.

- Razumio sam u potpunosti tezu optužnice, ne smatram se krivim, rekao je Milan Bandić na ročištu.

Kako javlja N1, u publici na ročištu je i redatelj i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan.

Zagreb, 220120.
Zupanijski sud u Zagrebu.
Prosvjednici transparentima docekali gradonacelnika Milana Bandica.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagreb, 220120.
Zupanijski sud u Zagrebu.
Prosvjednici transparentima docekali gradonacelnika Milana Bandica.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Bandiću i suradnicima zakazana je rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu za zlouporabu položaja i ovlasti u takozvanoj aferi Agram.

Bandić se mora očitovati o dijelu optužnice o zbrinjavanju otpada

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika i poslovnih partnera gradskih tvrtki Uskok je sudu predao još sredinom prosinca 2015. Sedam točaka optužnice sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tužiteljstvu vraćene na doradu.

Krajem ožujka Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda obustavilo je postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koja ga je teretila za štetu državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Krajem listopada sud je potvrdio dio optužnice protiv Bandića i vlasnika CIOS-a Petra Pripuza koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, a danas se zagrebački gradonačelnik o tome mora očitovati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:25