'POKUŠAJ SARKAZMA'

BAUK O BELJAKOVOJ IZJAVI O UDBI I UBOJSTVIMA EMIGRANATA 'Očito se radilo o nekom njegovom pokušaju da se napravi pametan, u čemu očito nije uspio'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 15.01.2020. u 16:30

Zagreb, 090120.
Iblerov trg.
Sjednica Predsjednistva SDPa.
Na fotografiji: Arsen Bauk.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

Arsen Bauk

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je u srijedu da je tweet Kreše Beljaka o UDBA-inim ubojstvima emigranata bio "pokušaj da se napravi pametan, u čemu očito nije uspio".

"Po onome što sam uspio vidjeti u medijima, očito se radilo o nekom njegovom pokušaju sarkazma, da se napravi pametan, u čemu očito nije uspio“, prokomentirao je Bauk spornu objavu na tweeteru SDP-ova koalicijskog partnera.

S tim stvarima se nije niti za šaliti. Dobit će kritike, bit će izložen kritikama političkih protivnika, i to oštrim, ali i prijekoru političkih saveznika kojima to isto čini određenu političku štetu. Dobit će minus kod građana i trebat će mu neko vrijeme da to ispravi, rekao je Bauk.

Na pitanje je li to oblik lijevog ekstremizma, kako Beljaku spočitavaju iz HDZ-a, Bauk je odgovorio kako ne misli da su to Beljakovi stvarni stavovi i nada se da će šef HSS-a svojim budućim radom pokazati da je to bio samo nepromišljeni eksces.

"Pokušao se praviti pametan. Sankcija za tako nešto još uvijek nije crveni karton u politici. To bi bila preoštra sankcija", smatra Bauk.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo