DIONICE U MINUSU

BELJE: 'Blokada će se riješiti u najkraćem mogućem roku'

 Saša Alilović / Cropix

Belje je u petak potvrdilo kako je žiro račun tvrtke blokiran, poručivši kako će se "blokada riješiti u najkraćem mogućem roku" te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje.

"Belje obavještava nadležne institucije, dioničare i javnost da je dana 31. ožujka došlo do blokade žiro računa tvrtke. Nadalje, Belje obavještava javnost da će se navedena blokada riješiti u najkraćem roku te da Društvo nastavlja normalno poslovati te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje", stoji u odgovoru Belja na upit Zagrebačke burze.

Podatak o blokadi računa Belja potvrđuju i javno dostupni podaci iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade.

Od najvećih kompanija iz sastava koncerna Agrokor u petak ujutro blokiran je bio samo račun Belja, dok računi samog Agrokora, Konzuma, Jamnice, Leda, Tiska, Zvijezde i PIK-a Vrbovec nisu blokirani.

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mogu i mijenjati, ukoliko, kako spekuliraju mediji, neki od Agrokorovih dobavljača pokrenu postupak prisilne naplate svojih potraživanja.

U četvrtak je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine i prestali isporučivati robu koncernu.

Nakon toga se u medijima počelo spekulirati da je isto učinilo još desetak dobavljača, no nitko od njih službeno to nije i potvrdio.

Zbog informacije o blokadi računa Zagrebačka je burza dionicu Belja u petak ujutro razvrstala u segment promatranja, a oko podneva cijena dionice Belja bila je u minusu od 3,3 posto, uz oko pola milijuna kuna prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:18