REAKCIJE NA ŠKORU

Benčić: ‘Ovo se nije dogodilo od Sanadera‘; Utjecajni HDZ-ovac: ‘Priča se da se sukobio s Radićem‘

Mi ne znamo razloge njegova povlačenja kao ni što se događa u Domovinskom pokretu, a time se sigurno ne mislimo baviti - poručuju u Mostu za Jutarnji
Sandra Benčić i Miroslav Škoro (u krugu)
 Cropix

Sandra Benčić iz Možemo! kaže kako se još ne zna koji su razlozi za Škorinu ostavku i da ne bi bilo dobro spekulirati.

- To je iznenađujuće, a vidimo da ni članovi Domovinskog pokreta nisu znali da će Škoro odstupiti. Samo jednom smo imali takvu naglu situaciju, a to je bilo kada je Sanader dao ostavku. To ne znači da su razlozi isti, pa nećemo špekulirati - rekla je Benčić.

I predsjednika SDP-a, Peđu Grbina zamolili smo reakciju na ostavku Miroslava Škore s dužnosti predsjednika Domovinskog pokreta, no on je odbio bilo što reći navodeći kako ne komentiraju unutarstranačke odnose u drugim političkim strankama.

Neke od poznatijih HDZ-ovaca također je iznenadila Škorina ostavka. Jedan od njih kaže kako se očito nešto prijelomno dogodilo kad je ostavka došla tako naglo, a prema njegovim informacijama riječ je o sukobu s Marijem Radićem, zamjenikom predsjednika stranke.

- Meni se čini da je riječ o nekoj prisili, možda od strane Marija Radića koji drži tu glavnu riječ, ali doista ne znam, mogu samo spekulirati. No, ono što se priča jest da je došlo do sukoba s Radićem – kaže nam ovaj HDZ-ovac.

Dodaje kako sada Domovinskom pokretu predstoji traženje novog predsjednika, a pitanje je može li itko biti bolji od Škore.

- Ako već nemaju nekoga sličnog, onda su u problemu, a ako imaju možda je novi početak. No, ne vidim da bi itko mogao biti bolji od Škore. To je stranka s nevjerodostojnim kadrovima, s loše artikuliranom politikom i ne vidim tko bi mogao zamijeniti Škoru – kaže ovaj HDZ-ovac.

Na iznenadnu ostavku Miroslava Škore reagirali su i u Mostu.

- Miroslav Škoro je ovim potezom iznenadio ne samo javnost nego i vlastitu stranku. Mi ne znamo razloge njegova povlačenja kao ni što se događa u Domovinskom pokretu, a time se sigurno ne mislimo baviti - poručuju u Mostu za Jutarnji.

Podjetimo, Miroslav Škoro danas je iznenada podnio ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta. U Facebook objavi, Škoro je rekao 'da ostavku podnosi jer smatra da je sazrelo vrijeme da Domovinski pokret nastavi svoje uspješno političko djelovanje pod drugim, novim vodstvom'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:43