INICIJATIVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

BEOGRAĐANI VEČERAS PLJEŠĆU S PROZORA ZA ZAGREB 'Virus će proći, ali ono što želimo da zauvijek ostane u našem društvu je solidarnost'

 Facebook

Poput stanovnika nekih drugih gradova u Europi, Beograđani se svakog dana pljeskom zahvaljuju medicinskim radnicima koji se bore protiv koronavirusa, a večerašnji pljesak će biti upućen i za Zagreb.

Naime, u Facebook grupi 'Aplauz u 8' pozvani su građani da večeras, osim medicinskim radnicima i svima koji se bore protiv COVID-a 19 na cijelom Balkanu, poseban pljesak bude i za stanovnike Zagreba.

"Aplauz u 8 večeras za Zagreb koji je pogođen i potresom, ali i sve koji se bore protiv COVID 19 na cijelom Balkanu!

Za sve ljude koji širom Balkana uspijevaju naći snage da se u sve kompliciranijim uvjetima bore protiv zaraze, za medicinare, javne službe i sve one koji moraju raditi bez zaštite u dućanima, ljekarnama...

Potres, u kojem je oštećen veliki broj zgrada i objekata, dodatno je otežao život građana Zagreba i zakomplicirao borbu protiv pandemije.

Virus će proći, ali ono što želimo da zauvijek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane. A ona nema granice i ne poznaje etničke, vjerske ili političke pripadnosti", stoji u pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:11