GLAVNI ODBOR SDP-a

BERNARDIĆ 'Jedino mi možemo promijeniti Hrvatsku. Kako smo reformirali SDP, tako ćemo reformirati i državu'

 Ranko Šuvar / Hanza Media

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na početku sjednice Glavnog odbora stranke prokomentirao je rezultate koje je SDP postigao na lokalnim izborima.

- Prošli smo kroz teško razdoblje. Konsolidirali smo stranku te smo je restrukturirali. Unatoč financijskim problemima u kojima smo se našli, na lokalnim smo izborima ostvarili ne baš fantastičan, ali ni pretjerano loš rezultat, rekao je Bernardić.

- Imamo razloga za optimizam, a samim time i Hrvatska ima razloga za optimizam, izjavio je.

Bernardić je u svojem govoru ustvrdio da je SDP jedina čista i jasna politička alternativa u Hrvatskoj.

- Želja nam je da u ovoj moralnoj kaljuži u kojoj se naša zemlja nalazi pokažemo da Hrvatska može biti drugačija. SDP je na tom tragu spreman u svakom trenutku graditi naše društvo i našu zemlju. Kako smo reformirali stranku, reformirat ćemo i Hrvatsku. Kako se mijenja SDP, mijenja se i Hrvatska, rekao je.

- Mi smo jedini koji možemo promijeniti Hrvatsku. Moramo pokazati da Hrvatska može biti drukčija od borbe za fotelje i političke trgovine, dodao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a rekao je da u Hrvatskoj svi moraju imati pristup boljem obrazovanju te da je obrazovna reforma pokrenuta na lokalnoj razini.

- Borimo se da minimalna bude na 50 posto prosječne. Borimo se i da se umirovljenici nikada ne ugroze, pojasnio je Bernardić.

Rekao je da je Hrvatska trenutno podijeljena u dva tabora - one koji žele vlast radi vlasti i one čiji obraz nema cijenu.

- Nikada nismo iznevjerili građane Hrvatske, nikada nismo iznevjerili naše koalicijske partnere. Pozivamo stoga sve one koji dijele naša uvjerenja da nam se pridruže. Stručne osobe dobrih namjera pozivamo da se pridruže našim savjetima, rekao je Bernardić.

- Hrvatska može biti uspješnija i bolja. Ne mora biti lice i naličje ove politike, zaključio je Bernardić, aludirajući na aktualnu atmosferu oko stvaranja nove saborske većine i preslagivanja u Vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:18