ČELNIŠTVO STRANKE

BERNARDIĆ NAKON ČETVEROSATNE SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SDP-a JEDINI IZAŠAO PRED NOVINARE 'Nitko od mene nije tražio da podnesem ostavku!'

 Goran Mehkek / CROPIX

Nitko od Davora Bernardića tijekom četverosatne sjednice Predsjedništva SDP-a nije zatražio da podnese ostavku. Predsjedništvo koje se sastalo po prvi puta nakon što se na Glavom odboru stranke prije nešto više od mjesec dana bilo pokrenuto pitanje Bernardićeva opoziva, i nakon što im je u međuvremenu rejting pao na 14,6 posto što je najniži u zadnjih desetak godina, donijelo je zaključak o SDP-ovom programu poljoprivredne politike. Izjavio je to nakon maratonske sjednice Davor Bernardić koji je jedini izašao pred novinare.

Ostali članovi Predsjedništva izašli su na stražnji izlaz i tako izbjegli novinare. Prije sjednice su Zlatko Komadina i Ivo Jelušić dali izjave u kojima su kazali kako će staviti na stol pitanje rejtinga stranke i odgovornosti za njega. No, nakon sjednice više nisu bili voljni razgovarati s novinarima.

O stanju u stranci govorio je Bernardić koji se pohvalio vrlo afirmativnom i konstruktivnom raspravom, a onda nastavio o tome kako je katastrofalna HDZ-ova vlada, dok SDP ima rješenje za ima rješenje za iseljavanje, piše svoj Zakon o pobačaju, bori se za ravnopravnost žena i protivi se HDZ-ovom Zakonu o udomiteljstvu koji diskriminira istospolne parove.

Na pitanje je li se pomirio s Rajkom Ostojićem kojega je i javno optužio da je iza zadnjeg pokušaja da ga se smjeni s čela stranke, Bernardić je pomalo začuđeno konstatirao da se nikada nisu ni posvađali. Potom je dometnuo da je bilo nekih šumova u komunikaciji, ali da su i jutro prije sjednice Predsjedništva bili na kavi.

Na sjednici je bilo 11 od preostalih 13 članova Predsjedništva, a prema neslužbenim informacijama podjeljeni su oko podrške Bernardiću što znači da oni koji su i došli s namjerom da otvore pitanje njegove odgovornosti za lošu podršku birača, nisu mogli biti sigurni da li bi bili preglasani. Zlatko Komadina je uoči sjednice kazao "da je predsjednik stranke odgovoran za ovakav rejting".

- Ali ne samo on. Puno je toga. Okolnosti su složene. Danas će biti razgovora o puno toga - kazao je Komadina te u startu naveo kako "ovo nije noć u kojoj bi se odlučivalo o sudbini Davora Bernardića".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:07