PROPALO RUŠENJE

BERNARDIĆ O POKUŠAJIMA OPOZIVA 'S Komadinom sam prijatelj, a s Ostojićem ću nakon ovih špekulacija morati preispitati odnose'

Davor Bernardić
 Bruno Konjević / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je, vezano za medijska nagađanja da su mu politički mentori Zlatko Komadina i Rajko Ostojić okrenuli leđa, poručio da je s Komadinom prijatelj, a s Ostojićem će "nakon špekulacija koje su se pojavile u medijima morati preispitati odnose".

U subotu je, naime, na Glavnom odboru SDP-a propao pokušaj opoziva Bernardića s mjesta predsjednika stranke, koji je prema izvorima nekih medija koordinirao Ostojić, dok je Komadina ponedjeljak izjavio kako je "definitivno došlo vrijeme da Predsjedništvo SDP-a zauzme svoj stav o tome, to očekuju članovi Glavnog odbora i to se mora dogoditi“.

Bernardić je u izjavi novinarima najavio da će sjednicu Predsjedništva stranke sazvati u rokovima, odbivši precizirati kada će to biti, ali uvjerava da neće izbjegavati sazivanje sjednice tog tijela u kojemu je, prema neslužbenim informacijama, izgubio većinu.

"O mom ostanku na čelu stranke izjasnile su sve članice i članovi. Što se tiče rokova, svi rokovi u SDP-u su sukladno Statutu, tako će biti i ovaj put, kao i uvijek“, poručio je.

Osvrćući se na subotnju sjednicu Glavnog odbora, na kojoj nije uspio pokušaj njegovog rušenja, kazao je kako je njegov zadatak uvesti red u stranku i konsolidirati je do europskih izbora, te da će to i napraviti.

"Moj zadatak je da uvedem red i bit ću ustrajan u tom cilju. Što se tiče subote, tada je SDP još jednom pokazao da ne može proći nered, nerad i da ne mogu proći oni koji su radost za HDZ i u trenutku najvećih HDZ-ovih afera ruše SDP“, naglasio je Bernardić.

Ustvrdio je kako neće pokrenuti postupak izbacivanja nekih članova SDP-a koju se zauzimaju za njegov odlazak s čelnog mjesta u stranci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:15