ŠEF SDP-a O ŠTRAJKU

BERNARDIĆ 'Ogromna većina učitelja i nastavnika rekla je da ne podržava prijedlog predsjednika Vlade. To dovoljno govori o tome što oni misle o njemu'

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 29.11.2019. u 12:31

Zagreb, 221119. Utrine
Davor Bernardic, glavni tajnik SDPa Niksa Vukas, sef Kluba zastupnika SDPa Arsen Bauk i sef zagrebackog SDPa Gordan Maras dali su potpise za kandidata za Predsjednika RH Zorana Milanovica.
Na fotografiji: Davor Bernardic, predsjednik SDP-a.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Davor Bernardić

Nakon što su na sindikalnom referendumu prosvjetni radnici u visokom postotku odbili Vladinu ponudu, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je poručio da njegova stranka „zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice Blaženke Divjak“.

 

Ocijenio je da su najodgovorniji za propast obrazovne reforme, štrajk učitelja i to što djeca još uvijek ne idu u školu predsjednik Vlade i ministrica obrazovanja Divjak te stoga zahtijeva hitno ispunjenje zahtjeva učitelja i odlazak ministrice.

 

"Ogromna većina učitelja i nastavnika rekla je da ne podržava prijedlog predsjednika Vlade. To dovoljno govori o tome što oni misle o njemu i njegovom pokušaju da ih opet omalovaži i ponizi“, napisao je Bernardić na facebooku.

 

Učitelji su pokazali da nisu roba i da ih se ne može kupiti kao što je kupljena ova saborska većina, istaknuo je.

 

Na dvodnevnom sindikalnom referendumu sudionika u štrajku, koji je danas ušao u 35. dan, protiv Vladine ponude izjasnilo se 95,26 posto izašlih u osnovnim školama, 88,93 posto u srednjim školama i 69 posto u znanosti i visokom obrazovanju, rečeno je na konferenciji za novinare.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo