KRIZA U OPORBI

BERNARDIĆ PROGOVORIO O RASKOLU U SDP-u 'O svemu ćemo razgovarati na tijelima stranke, pa i o mom eventualnom opozivu'

 
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratio se javnosti i konačno progovorio o raskolu u najvećoj oporbenoj stranci. Nije htio nikoga prozivati, već je nekoliko puta ponovio kako će se o svemu otvoreno razgovarati na tijelima stranke.

- Sve što mogu reći da je nanesena šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi. Nema smisla govoriti o tome u javnosti, a da prije toga ne raspravimo na tijelima stranke. Svi ćemo otvoreno razgovarati pa ćemo vidjeti kako dalje. Moj je zadatak osigurati SDP-u prosperitet i budućnost - rekao je Bernardić koji se nije složio s konstatacijom da je rejting stranke na najnižoj razini ikad.

- Rejting je stabilan. Ide malo dolje, pa malo gore. Pogledajte te podatke.

Bernardić kaže da nema problema da se na tijelima u SDP-u razgovara o njegovom opozivu.

- Raspravljat ćemo o svemu, pa i o tome. Želim da napomene da sam ja legalno izabran za čelnika SDP-a, s velikom podrškom i ono što se ne želim je da se sve ovo pretvori u raspravu o nepriznavanju zadnjih unutarstranačkih izbora.

Šef SDP-a kaže da tajming krize nije slučajan.

- Situacija je jednostavna. Kad smo zahtijevali istinu u Agrokoru, onda je krenula neviđena hajka na mene. To nije slučajno, pa to ste vidjeli i na 'slučaju Saucha'.

Nekoliko minuta nakon Bernardića, na scenu je stupio Mirando Mrsić, jedan od glasnijih oponenata šefa SDP-a.

- Unatoč tome što je jasno da imamo problema u stranci, ne smijemo prestati nuditi rješenja građanima. Unutarstranačke stvari moramo riješiti sami, a SDP-u je potrebno jedinstvo i razgovor sa svim članovima stranke kako bismo krenuli dalje. SDP-u je naštetilo lutanje u donošenju odluka i nedonošenje odluka. U ovom trenutku uopće ne znamo tko vodi stranku - rekao je Mrsić, prenosi N1, uz dodatak:

- Bernardić nije jedini odgovoran za ovu situaciju, to su i Predsjedništvo i Glavni odbor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:20