PRIJEDLOG

BERNARDIĆ SASTAVIO LISTU KANDIDATA ZA EUROPSKE IZBORE Treba je odobriti SDP-ov Glavni odbor, pogledajte tko je 12 ljudi koje želi poslati u Bruxelles

 Bruno Konjevic / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju je na sjednici Glavnog odbora stranci predložio listu kandidata na izborima za Europski parlament, a prijedlog je s redoslijedom kandidata objavljen i na službenom stranačkom profilu na Twitteru.

Prvi na listi bi, prema Bernardićevom prijedlogu, bio Tonino Picula, a slijedila bi ga Biljana Borzan, dok bi na začelju bili Mirela Holy i Ranko Ostojić, a lista u cijelosti izgleda ovako:

1. Tonino Picula

2. Biljana Borzan

3. Predrag Matić

4. Romana Jerković

5. Joško Klisović

6. Ivana P. Krivec

7. Gordan Maras

8. Barbara A. Vupora

9. Mladen Novak

10. Sanja Radolović

11. Mirela Holy

12. Ranko Ostojić

- Imamo kvalitetne kandidate i najbolje europarlamentarce. Želimo biti partneri, a ne sluge u Europskoj uniji, kazao je Bernardić, dodavši da će se SDP zalagati da Hrvatska iskoristi sve prednosti EU.

Nekolicina članova Glavnog odbora u raspravi iskazala je nezadovoljstvo predloženom listom, od samog redoslijeda pa do činjenice da se na listi nalazi Mirela Holy, piše tportal.

Bernardić je na Glavnom odboru progovorio i o pripajanju SDP-u stranke Naprijed Hrvatska!, koju je osnovao bivši predsjednik Republike Ivo Josipović.

- Danas okrećemo novu stranicu u životu SDP-a i nastavljamo okupljati progresivne snage. Ivo Josipović bio je predsjednik zbog čijih se izjava nismo morali sramiti ni crveniti, poručio je Bernardić, kako ga citira tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:33