ŠEF SDP-a

BERNARDIĆ U DNEVNIK DOŠAO U MAJICI S PORUKOM O KOJOJ MU NIJE POSTAVLJENO NIJEDNO PITANJE Požalio se na društvenim mrežama: 'Nisam dobio priliku...'

 
 Screenshot / HRT

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić gostovao je u Dnevniku HRT-a gdje je komentirao aktualne teme, od prelaska zastupnika u Bandićev klub, preko Sabora i DORH-a, do afera SMS, elitne prostitucije, Uljanik…

- Politička korupcija je vidljiva iz aviona. Ljudi prelaze u klub Milana Bandića jer tamo ostvaruju nekakav interes pa je Krešimir Beljak napravio jedini logičan potez - prijavio je cijelu priču USKOK-u za što očito ima dokaza i indicije. Možda je najbolju legitimaciju te političke korupcije izrekao zastupnik Milana Bandića Robert Janković koji je rekao da su u taj klub dobro došli svi koji podržavaju Andreja Plenkovića - izjavio je Bernardić koji smatra da Bandić odrađuje prljavi posao za Plenkovića i kupuje mandate ne bi li mu sačuvao premijersku poziciju.

Smatra da su SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub izdali svoje birače te da Sabor ne odražava volju građana pa bi jedino fer bili prijevremeni parlamentarni izbori. Što se tiče europskih izbora, SDP će izaći samostalno, a cilj im je, kaže Bernardić, dobiti tri mandata. Bernardić vjeruje da će to i ostvariti, a te izbore ujedno smatra ‘pravim testom’ rejtinga stranaka i političara. Na pitanje kako bi riješili krizu u Uljaniku, predsjednik SDP-a je odgovorio:

- Država je vlasnik 25 posto Uljanika, Vlada je imala sva izvješća na stolu i nije učinila ništa, dopustila je brojnim radnicima da završe na cesti. Ova Vlada će ostati zapamćena kao Vlada koja je ugasila Uljanik, Treći maj, sisačku rafineriju, mada su govorili kako to nikad neće napraviti.

Dotaknuo se potom i jedne od komentiranijih tema posljednjih tjedana - nabave borbenih aviona, piše HRT.

- Ne zanima me tko je odgovoran, ali netko treba preuzeti odgovornost. Kupnja je propala, Hrvatska se osramotila, međunarodni ugled smo prokockali i za tu blamažu netko treba preuzeti odgovornost. Koliko se još afera treba dogoditi u Hrvatskoj da bi netko odgovarao - upitao je Bernardić.

U studio je čelnik čovjek SDP-a, inače, stigao u majici s velikim natpisom ‘Spinraza za sve’, no tijekom intervjua o poruci s majice nije bilo ni riječi. Bernardić se na tu činjenicu kasnije pojadao na društvenim mrežama.

- Žao mi je što nisam dobio priliku građanima objasniti svoju majicu podrške. Ova nedosljedna Vlada nije u stanju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kujundžić je roditeljima obećao lijek za bolesnu djecu, ali po dobrom starom običaju to obećanje neće ispuniti. Fond za skupe lijekove je samo još jedan u nizu mnogih propalih projekata Vlade, koja gubi potporu građana, napisao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:32