NOVI ZAPLET

BERNARDIĆ U JEKU SDP-ove FINANCIJSKE DRAME SNIMLJEN U BANDIĆEVOM DRUŠTVU Slavili rođendan čovjeka koji je rušio SDP-ovu većinu u Skupštini ZG županije

 
 CROPIX, Prigorski.hr

Fotografija na kojoj se druže zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, i to u utorak navečer, nakon što je Bernardić članovima Predsjedništva SDP-a objavio da za tri dana postaje ovršna presuda Visokog trgovačkog suda po kojoj SDP mora platiti 9,5 milijuna kuna za troškove Bandićeve kampanje iz 2009. godine proširila se poput požara među SDP-ovcima i na društvenim mrežama.

Fotografiju je objavio Prigorski.hr uz informaciju da su pored Bandića i Bernardića na njoj još načelnik Kalnika Mladen Kešer i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec. Susreli su se, naveo je Prigorski.hr, u utorak na večeri povodom 40. rođendana zajedničkog im prijatelja Dalibora Bastalca, predsjednika zelinskog ogranka Stranke rada i solidarnosti.

Prigorski.hr

- Predsjednik SDP-a ne smije sjediti za istim stolom s osobom zbog čijih sumnjivih računa i s njima povezanih neobičnih presuda stranci prijeti blokada. I još k tome na pompoznoj rođendanskoj proslavi osobe koja državi duguje preko 1,3 milijuna kuna – kazao je Mihael Zmajlović, član Predsjedništva SDP-a i donedavni predsjednik skupštine Zagrebačke županije.

Slavljenik Dalibor Bastalec, koji je zajednički prijatelj Bandića i Bernardića, jedan je od vijećnika zagrebačke Županijske skupštine koji su rušili Zmajlovića uz pomoć postizbornih preslagivanja. Bastalec je inače bivši HDZ-ovac, poduzetnik koji ima mesnice s piletinom, koji je nakon napuštanja HDZ-a novu političku opciju našao u stranci Milana Bandića. Inače je, kako doznajemo, zaposlenik zagrebačke Gradske uprave, a njegovo se ime nalazi na listi dužnika Porezne uprave.

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec je HNS-ovac, a predsjednik njegove županijske organizacije Dubravko Ponoš također je sudjelovao u Zmajlovićevu rušenju u zagrebačkoj Županijskog skupštini. Naime, HNS je na lokalne izbore izašao u koaliciji s HNS-om, ali nakon što su se na nacionalnoj razini priklonili HDZ-u, to su učinili i HNS-ovci u Zagrebačkoj županiji. Ipak nisu imali dovoljno ruku za većinu pa su preslagivanje zaokružili tek pošto je HSS-ova vijećnica promjenila tabor.

Pojavljivanje predsjednika SDP-a Davora Bernardića u ovakvome društvu, i to nakon što im presuda kojom moraju platiti troškove zadnje kampanje u kojoj je Bandić bio kandidat SDP-a prijeti financijskim slomom stranke, izazvalo je mnogo negativnih reakcija među članovima SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:13