KORONAVIRUS

BEZ ZARAŽENIH U ISTRI U regiji najbližoj Italiji pod nadzorom 200 ljudi

 Goran Šebelić / CROPIX

U Istri, koja je najbliža žarištima epidemije koronavirusa u Italiji, zasad nema zaraženih, a od petka u pulskoj Općoj bolnici nitko nije bio ni na testiranju. Sanitarne kontrole na granici su redovne, rekli su jučer na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije, a pod nadzor je dosad stavljeno oko 200 osoba, od kojih su neke već izašle iz te procedure.

- U Istri još nemamo osobu koja je oboljela. U odnosu na petak nemamo niti jednu osobu koja je hospitalizirana zbog sumnje na koronavirus, odnosno u ovom trenutku niti jedna osoba nije na Odjelu infektologije u Općoj bolnici Pula i niti jedan uzorak nije poslan na ispitivanje u Kliniku “Dr. Fran Mihaljević” - rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović.

Dodao je da služba Zavoda za javno zdravstvo, sukladno rješenjima koje dostavlja granična sanitarna inspekcija, obavlja nadzor osoba koje su pod zdravstvenim nadzorom, odnosno onih osoba koje moraju biti u samoizolaciji, odnosno kućnoj izolaciji.

- Više od 200 osoba je prošlo taj nadzor prema rješenju sanitarne inspekcije. Neki su već izašli iz zdravstvenog nadzora, a neke osobe su bile u tranzitu kroz našu županiju. Tu spadaju i neki od turista koji su prolazili kroz Istru - zaključio je Stojanović.

Dosad su u Istri na koronavirus testirane samo četiri osobe u pulskoj bolnici i svi su nalazi bili negativni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:33