BIZARNI NAPAD

BIBLIJOM HAKIRALI EUROPSKE FONDOVE Grčićevo ministarstvo na mukama, pozvani digitalni forenzičari

Informacije o natječajima s hakirane internetske stranice o strukturnim fondovima EU mogu se naći na novoj adresi
 Screenshot

ZAGREB - Informacije o natječajima s hakirane internetske stranice o strukturnim fondovima EU mogu se naći na adresi www.mrrfeu.hr, izvijestilo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sve informacije o natječajima „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“ i „Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu“ dostupne su na internetskim stranicama www.mrrfeu.hr Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kaže se u priopćenju.

Umjesto informacija o fondovima EU-a, možete pregledati - Bibliju!

Nakon što je u subotu ujutro napadnuta stranica www.strukturnifondovi.hr na kojoj se objavljuju sve informacije o EU fondovima, svim korisnicima omogućen je rad preko stranice Ministarstva na kojoj su poveznice i potrebni obrasci za otvorene natječaje. Obavijest korisnicima objavljena je na naslovnici stranice Ministarstva.

Stranica www.strukturnifondovi.hr je u rekonstrukciji.

Iz Ministarstva ponovno ističu da je integritet mreže zaštićen te da nijedan korisnik portala ne treba strahovati za sigurnost podataka. Incident se, navode, dogodio u izdvojenoj zoni iz koje nema pristupa mreži Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Napad na portal prijavljen je nadležnim službama, u tijeku je digitalna forenzika, kaže se u današnjem priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ljubica Vuko

Stranica središnjeg državnog portala za informacije o europskim fondovima hakirana je jučer prijepodne i preusmjerava na stranicu za pretraživanje Biblije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:46