PROSVJEDNA AKCIJA

BIKERI BLOKIRALI KRČKI MOST, STVORILE SE VELIKE GUŽVE Mostarinu plaćali u lipama pa usporili promet, ministru poručuju: 'Morate ukinuti mostarinu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 29.06.2019. u 13:14

Krcki most, 140612.
Radnici Dine jutros oko 10 sati blokirali su promet krckim mostom u znak prosvjeda zbog sest neisplacenih placa. Promet su blokirali nakoliko puta po par minuta neprestanim prelaskom preko pjesackog prijelaza na prometnici nadomak mosta Krk sa sjeverne strane. Danasnji je prosvjed organizirao Stozer za obranu Dine. Na slici: kolone nadomak mosta. Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimaš / CROPIX

Ilustracija

 

Motociklisti iz Rijeke i Primorsko-goranske županije okupljeni na facebook stranici BikeRice i BikeRi, u subotu su organizirali prosvjednu akciju usporavanja prometa preko Krčkog mosta plaćajući mostarinu u lipama, kojom  upozoravaju da se treba ukinuti naplata mostarine.

Zbog ove prosvjedne akcije prijepodne je bio znatno usporen prelazak Krčkim mostom, gdje je danas i inače pojačan promet zbog dolazaka turista. Policija je regulirala promet, usmjeravajući bikere u jedno od četiriju otvorenih naplatnih mjesta.

Prema riječima bikera prosvjednika, ovime se želi upozoriti da se naplata mora ukinuti jer je Krčki most odavno otplaćen te je jedini most u Hrvatskoj s naplatom mostarine.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je u Rijeci, na pitanje novinara da komentira najavu ovog prosvjeda, kazao: "Što se tiče bikera i najava prosvjeda, oni time čine štetu sebi i Hrvatskoj, a onaj tko to čini mora promisliti o tome što radi".

Ministar je rekao i kako postoji osnova za oslobađanje plaćanja prolaza Krčkim mostom.

 

- U tom smislu vodimo pregovore sa Svjetskom bankom. Ukupan dug cestarskog sektora je 5,5 milijarda eura i ne možemo takvu odluku donijeti bez međunarodnih kreditora koji su pomogli u financiranju autocesta i u refinanciranju i restruktuiranju - rekao je Butković, dodavši da će donijeti takvu odluku ako dobiju zeleno svjetlo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo