SUKOB JAKIH ŽENA HDZ-A

Bilač napala Kosor: Vi niste dorasli biti predsjednica, podnesite ostavku. Dosta nam je boljševizma i kulta ličnosti

 Mario Todorić/Cropix

- Niste dorasli biti predsjednica HDZ-a jer ne razumijete ili ne znate kako se vodi politika, što vas ne abolira od odgovornosti - napisala je, među ostalim, u otvorenom pismu Jadranki Kosor splitska HDZ -ovka i članica Gradskog vijeća Sanja Bilač te zatražila ostavku šefice stranke.

- Kad ste izgubili izbore, očekivala sam obraćanje članstvu, priznanje izgubljenih izbora, zahvalnost zbog povjerenja, stavljanje mandata na raspolaganje te naposljetku i analizu izbornih rezultata. Ništa od toga niste napravili - napisala je Bilač.

Protiv Željka Keruma

Posebno se osvrnula na koaliciju HDZ-a sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom, kojoj se protivila od početka.

“Pitam vas zašto niste na vrijeme okupili relevantnu koaliciju koja se mogla ozbiljno i odgovorno suprotstaviti koaliciji lijevog predznaka? Vaše rješenje bio je čovjek koji je priznao ratno profiterstvo. Takav politički autizam implicirao je ogromno razočaranje i osipanje biračkog tijela sklonog HDZ-u”, napisala je Bilač.

“Tu ste koaliciju dogovorili bez suglasnosti članstva i bez odluke Predsjedništva. Vaša politika dovela je HDZ do najlošijeg rezultata u povijesti.”

Izvanredni sabor

“Predstavljate se kao političarka 21. stoljeća, a s druge strane vaše političko djelovanje karakterizira boljševizam i njegovanje kulta ličnosti”, navela je Bilač, koja je zatražila izvanredni sabor stranke i izbore u HDZ-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:02