SRAMOTA U DUBROVNIKU

'BILI SU MORTUS PIJANI, GOLEMI I SNAŽNI KAO MEDVJEDI, BILO IH JE NEMOGUĆE KONTROLIRATI' Konobar se raspričao o napadačima na Jamiea Foxxa

 CROPIX

Pijani su došli do stola i napali nas. Govorili su: Motherfucker, Nigger!

Rečenica je to koju je na Instagramu zabilježio, objavio, poznati hollywoodski glumac Jamie Foxx, koji je u Dubrovnik došao kako bi glumio u filmskom megaprojektu "Robin Hood: Origins".

No, dan prije nego je pala prva klapa toga filma, glumci su u jednom restoranu turističkog i kozmopolitskog Dubrovnika doživjeli neugodnosti kakve su mnogi Dubrovčani već i zaboravili da ih je u tom gradu uopće nekad i bilo, piše Slobodna Dalmacija.

– Onako ogromni i snažni ko medvjedi, obojica su bili mortus pijani. Vjerujte, bilo ih je nemoguće kontrolirati i zadržati, osobito onog sijedog motociklista. No, moram priznati da je Foxx doista sve vrijeme bio cool, nije se dao zbuniti ni preplašiti. Sve vrijeme se smiješio, a posebno nakon što je došla policija i odvela obojicu nasilnika – kazao je za "Slobodnu" sredovječni konobar dubrovačkog restorana "Marianno", nedaleko od šetnice u uvali Lapad, koji je, premda nedavno otvoren, već počeo stvarati ime i dobivati povoljne kritike.

Ovakav publicitet nije im bio ni na kraj pameti, s nasilnicima se do sada nisu suočavali, pa, vele, nisu znali ni kako se obraniti.

– Pokušali smo ih od stola filmaša odvući tapšanjem po ramenima, vukli smo ih za rukave i pokušavali smiriti, ali nije mnogo pomoglo. Kolega je pozvao policiju, koja je brzo došla, napravila očevid te ih ubrzo odvela u Villu Palmu, odnosno policijsku postaju Dubrovnik – kaže nam konobar.

Fizičkog kontakta i okršaja, srećom, nije bilo, ali je i verbalni napad bio dovoljan da se vijest proširi. Foxx se nije dao zbuniti, pa je, dok je policija odvodila nasilnike, mobitelom snimio video u kojem je oponašao i karikirao ponašanje pijanih Dubrovčana te ga objavio na svom Instragram profilu.

Ostali očevici s kojima smo razgovarali kažu da se incident dogodio između 21 i 22 sata. Konobari nam priznaju da im je još dugo nakon ovoga rasističkog ispada trebalo da se smire. Nije im, napominju, pomoglo ni nekoliko tableta, a restoran su napustili tek pred zoru.

– Ogorčen sam zbog svega što se dogodilo, osobito što se to dogodilo u mome gradu. U trenutku incidenta nisam bio u sali restorana nego u uredu, ali žalim zbog glumaca. Vjerujte, žalim i one koji su vrijeđali naše goste. Jer vjerojatno se sada i oni kaju. Osobno sam još u šoku, još ne mogu sebi doći. Ovo nikome ne ide u prilog. Sve se trebalo izbjeći, ali je sigurno i alkohol pomogao da se ponašanje otme kontroli – kazao je za "Slobodnu" vlasnik restorana "Marianno" Milan Perić.

Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, nakon zaprimljene dojave o narušavanju javnog reda i mira, policajci su oko 22 sata intervenirali u ugostiteljskom objektu u Lapadu. Kriminalističkom je istragom utvrđeno da su dvojica muškaraca (pedesetogodišnji D.S. i 44-godišnji D.C.) na naročito drzak i nepristojan način vrijeđali goste i osoblje tog objekta, pri čemu je jednog od gostiju 50-godišnjak vrijeđao na rasnoj osnovi.

Uz napomenu da policija nastavlja istragu, iz dubrovačke su PU izvijestili kako će uhićenici do kraja dana biti privedeni sucu Prekršajnog suda, prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:23