STUDENT DIGI AWARD

BILO JE GUSTO! PRVI STUDENT DIGI AWARD IDE FILIPI BURUL 'Stvarno? Inače ne dobivam nagrade. Sada i moje sestre žele na agronomiju'

Na našem natječaju za najboljeg mladog inovatora pobijedila je s idejom “CroCota”, mobilnog “stručnjaka” za korov
Filipa Burul
 Davor Pongracic / CROPIX

- Ajme ne vjerujem! Stvarno? Inače, ja ne dobivam nagrade, ali baš mi je drago da je žiri prepoznao moju ideju kao najbolju - rekla nam je skromno pobjednica “Student DIGI Award” natječaja i najbolja domaća inovatorica Filipa Burul, koja je u natječaju za najboljeg mladog inovatora pobijedila s idejom “CroCota”, mobilnog “stručnjaka” za korov.

Nagradni natječaj Jutarnjeg lista i europarlamentarca Valtera Flege, “Student DIGI Award”, kojim se bira najbolji domaći mladi inovator, trajao je gotovo dva mjeseca, a stručni je žiri, nakon zaprimljene 61 prijave, izabrao deset finalista koje smo zadnjih tjedana predstavljali u Jutarnjem listu. Žiri je potom opet odlučivao o pobjedniku. Bilo je gusto! Tako su nagradom iz nagradnog fonda od 50 tisuća kuna nagradili tri inovacije. Prva je osvojila 30 tisuća kuna, a preostali, koji dijele drugo mjesto, osvojili po 10 tisuća kuna.

Nagrade su trebale biti dodijeljene u sklopu Digitalne konferencije koja se danas trebala održati u Hilton Garden Innu, ali iz očitih razloga je odgođena. No, konferenciju, kako joj ime sugerira, odlučili smo provesti “digitalno”. Nakon predstavljanja pobjednika i drugoplasiranih ekipa, prenosimo virtualnu panel raspravu “Inovacija kao novi način razmišljanja”, a za kraj i startup iskustvo Ane Burice, mlade inovatorice koja danas radi u domaćem telekomu A1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:22