PORUKA S MISNOG SLAVLJA

BISKUP KOŠIĆ O POŽARU U CRKVI NOTRE-DAME 'Nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi? Jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?'

Biskup Vlado Košić
 Goran Mehkek / CROPIX

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda.

U homiliji biskup je čestitao okupljenim svećenicima i đakonima njihov dan ustanovljenja svetog reda i euharistije te je govorio o ljepoti svećeništva, dodajući kako svećenici moraju biti primjer drugima.

Kako javlja Informativna katolička agencija (IKA), Košić se osvrnuo i na požar u pariškoj katedrali Notre-Dame, zapitavši se nije li to znak "nestanka kršćanstva u Europi".

- Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali... perverzno je to, posve neshvatljivo, ali - to je činjenica koju danas moramo imati na pameti. Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim - možemo slobodno reći: zlim - silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha. A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice - u toj borbi smo na prvoj crti. Imajući sve to na pameti, dragi svećenici i đakoni, želim vam svima danas reći veliko hvala! Samo zajednički i u međusobnom povjerenju možemo pobjeđivati u borbi u kojoj se nalazimo. Hvala vam na razumijevanju, na potpori i zajedništvu! Svi smo dužni, u zajedništvu i slozi činiti sve što možemo za Krista i na dobro Crkve - rekao je biskup Košić, javlja IKA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:32