POLNOĆKA U SISKU

BISKUP KOŠIĆ PORED 'VOJNIH JASLICA' GOVORIO PROTIV POBAČAJA 'Legalizira se ubojstvo djeteta. Zamislite što bi bilo da Marija nije htjela roditi'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.12.2018. u 15:35

Sibenik, 290917.
Procesija ulicama i svecano misno slavlje povodom Dana grada Sibenika i blagdana svetog Mihovila, zastitnika grada. Na fotografiji: biskup Vlado Kosic.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
Niksa Stipanicev / HANZA MEDIA

Vlado Košić

Sisački biskup Vlado Košić na polnoćki koju je predvodio u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku rekao je da je "Božić proslava ljepote rođenja jednog Djeteta", ali i da postoje "oni koji se ne vesele tome" i "oni koji čak ni ne žele da se dijete rodi", piše Informativna katolička agencija.

"Danas na žalost postoje i oni koji već začetom djetetu ne dopuštaju da se rodi pa sve čine kako bi spriječili njegovo rođenje. Poput Heroda spremni su učiniti sve ne želeći prihvatiti novi život, novog čovjeka. U tom se smislu i zakoni prilagođavaju takvim zahtjevima, a mi se kršćani pitamo, jesu li to neki novi Herodi koji se toliko boje djeteta da mu rade o glavi", rekao je Košić.

"Za dva mjeseca će u našoj Domovini biti rasprava o novom zakonu o pobačaju. Ubojstvo djeteta se legalizira. Nažalost i tamo gdje smo mi kršćani većina u društvu. To samo znači da smo mi nedovoljno svjesni o čemu se radi. Stoga mi pastiri moramo govoriti o tome i prosvijetliti svoj narod da se bori za život a protiv smrti", ustvrdio je Košić.

"Zamislite što bi bilo da ga Marija nije htjela roditi, da je pomislila kako da mu oduzme život dok ga je trudna nosila? To dakako nije bilo moguće jer je ona bila Presveta Djevica koju je Bog na poseban način svojom milošću već od časa njezina začeća pripremio za to da može čiste duše po Duhu Svetom začeti i s ljubavlju nositi te s radošću roditi svoga i Božjeg Sina, Isusa", dodao je Košić.

"Riječi proroka Izaije koji govori o tami u kojem se ima roditi Dijete odnosi se na vrijeme u kojem se rodio naš Spasitelj Isus, ali i na naše vrijeme. Tada je narod izraelski hodio u tami, nije prepoznao dolazak Mesije. No, i danas se u mnogim dušama prostire ta tama, ljudi su slijepi za radost dolaska Spasitelja. Čitave nacije i države nažalost ponašaju se kao da Spasitelj nije došao, ne žele ga, još žive u tami", zaključio je Košić.

U jaslicama koje su u katedrali izložene tijekom polnoćke prisutne su bile i dvije lutke odjevene u odore hrvatskih vojnika.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo