PLAĆANJE POREZA

BISKUPI REAGIRALI NA LINIĆEVE NAJAVE O PLAĆANJU POREZA 'Mi smo dio društva i kao takvi poštujemo zakone'

Ministar Slavko Linić danas je izjavio kako će sportska društva i crkvene zajednice morat, kao i sve druge neprofitne organizacije koje ostvaruju godišnji promet veći od 230 tisuća kuna, osnovati tvrtku ili neki drugi oblik udruživanja koji nije neprofitni i plaćati porez
Zagreb, 251213.Kardinal Josip Bozanic predvodio je veceras u prepunoj katedrali misno slavlje Polnocku, povodm najveceg krscanskog blagdana Bozica. Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije danas je izjavom da je "Crkva dio društva i kao takva ona poštuje zakon" komentirao najavu ministra financija Slavka Linića da će sportska društva i crkve morat plaćati porez.

"Crkva je dio društva i kao takva ona poštuje zakon", stoji u odgovoru Tiskovnoga ureda Zagrebačke nadbiskupije na upit Hine da komentira najavu ministra financija Slavka Linića.

ŠTO ĆE REĆI BOZANIĆ I MAMIĆ? Vlada odlučila: Sportski klubovi i Crkva moraju plaćati porez

Ministar Slavko Linić danas je izjavio kako će sportska društva i crkvene zajednice morat, kao i sve druge neprofitne organizacije koje ostvaruju godišnji promet veći od 230 tisuća kuna, osnovati tvrtku ili neki drugi oblik udruživanja koji nije neprofitni i plaćati porez. Također je rekao kako je cilj te mjere uvođenje transparentnosti u poslovanje svih civilnih organizacija, neovisno o tome radi li se o sportskim, crkvenim ili nekim drugim društvima.

Vlada Republike Hrvatske danas je u saborsku proceduru uputila prijedlog zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neproftnih organizacija, kojim se uvodi obveza dostave financijskih izvješća svim neprofitnim organizacijama, prilagođena visini prihoda i vrijednosti imovine, a uvodu se i Registar neprofitnih organizacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:41