HAJDI BEGOVIĆ NA FACEBOOKU

BIVŠA GLAVNA KOORDINATORICA HODA ZA ŽIVOT O ŠKORINOM NASTUPU 'Istina je da dogovor nije realiziran, ali ne njegovom krivicom. On je imao sjajne ideje'

 
 Ranko Suvar / CROPIX

Glavna koordinatorica Hoda za život do ove godine, Hajdi Begović, na Facebooku je odlučila rasvijetliti događaje oko angažmana Miroslava Škoru u Hodu, s obzirom da su se pojavila različita tumačenja o njegovu nesuđenom nastupu na tom događaju. Kako kaže Begović, do sad su plasirane isključivo poluinformacije ili kompletne neistine, a kao glavna koordinatorica smatra se, kaže, dužnom ‘reći istinu vezanu uz poziv gospodinu Škori’.

Podsjetimo, predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić, nedavno je gostujući na N1 izjavila kako su zvali Miroslava Škoru da pjeva na Hodu za život, no da on to nije učinio, ali joj je drago da će to napraviti ako postane predsjednik Republike. Na tu su izjavu za Jutarnji list odgovorili izvori bliski Škori i molitvenim zajednicama kazavši da je njezina izjava netočna, da je Škoro bio voljan nastupiti na Hodu za život te da je očito Željka Markić uz Kolindu.

- Škoro je tražio neke izmjene u programu, ali su one odgođene - rekao je naš sugovornik blizak Škori i molitvenim zajednicama.

Na tu se izjavu osvrnula i Hajdi Begović koja je potvrdila da su bili u pregovorima, no oni su na koncu zapeli zbog, kako tvrdi, vanjskih utjecaja naglasivši da krivnja nije bila na Škori. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Dana 10. 12. 2019. na portalu Teleskop.hr objavljen je članak naslova ‘Željka Markić otkrila da Miroslav Škoro svojedobno nije želio pjevati na Hodu za život iako su ga zvali’.

Osim u naslovu, i u samome tekstu, koji prenosi intervju koji je gđa Markić dala u N1 studiju uživo, navodi se sljedeća izjava Željke Markić: ‘Zvali smo ga i prije da dođe i da čak i pjeva, on to nije učinio, ali drago mi je da je sada rekao da će doći kao predsjednik. (Miroslav Škoro, op. a)’

Budući da sam bila glavna koordinatorica Hoda za život do 2019., dužna sam reći istinu vezanu uz poziv gospodinu Škori. Istina je da smo uputili poziv za nastup gospodinu Škori i da se on odazvao. Nakon zajedničkih dogovora, odluka je bila da njegov nastup bude na Zrinjevcu uz veliki obiteljski piknik.

Naime, gospodin Škoro sa svojim je timom od početka imao odlične ideje za Hod za život, a jedna od tih ideja bila je da povorka Hoda završi na Zrinjevcu njegovim nastupom uz igru i obiteljsko druženje s djecom. Zajedničkim dogovorom zadržali smo tu ideju i nastup gospodina Škore za iznenađenje, međutim zbog nedostatka vremena tijekom pripreme samog Hoda 2018., odgodili smo njegov nastup i tu koncepciju za sljedeću godinu. U međuvremenu dogodila su se određena neslaganja u stavovima između udruga koje su sudjelovale u organizaciji Hoda od početka do 2019., a koja nisu imala veze s nastupom gospodina Škore, već su bila sasvim druge prirode. Posljedično sam se ja s pojedinim udrugama i molitvenim zajednicama povukla iz organizacije Hoda pa dogovor s gospodinom Škorom, ne njegovom krivicom, nije realiziran.

Moram naglasiti da smo kao organizatori Hoda bili oduševljeni svim idejama i susretljivošću gospodina Škore i njegova tima, kao i njegovom velikom podrškom u borbi za Život.

Smatram važnim da javnost dobije cjelovitu informaciju o gospodinu Škori i Hodu za život jer su do ovoga trenutka plasirane isključivo poluinformacije ili kompletne neistine.

Hajdi Begović

Glavna koordinatorica Hoda za život do 2019.’

Podsjetimo također, u intervjuu za N1 Željka Markić je na pitanje vezano uz podršku nekom od kandidata odgovorila kako se U ime obitelji nada da će u drugi krug ući Škoro i Kolinda Grabar-Kitarović, a da će Zoran Milanović biti kažnjen zbog korupcije, nesposobnosti i ideološke zadrtosti.

- To bi bilo prvi put od 2000. da u drugi krug predsjedničkih izbora ulaze dva kandidata koji se natječu za glasove birača desnog centra, što odgovara strukturi biračkog tijela u Hrvatskoj - rekla je Markić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:55