TRAGEDIJA U KOPRIVNICI

BIVŠA VODITELJICA BAZENA U KOJEM SE UTOPIO DJEČAK (8) 'Potpuno je nebitno što ja mislim i imam za reći. Taj događaj me potresao, zato sam i otišla'

Petra Bijač (u krugu)
 Matija Gudlin/ePodravina/HANZA MEDIA

Strašna tragedija koja se dogodila u Koprivnici prije četiri dana, kada se osmogodišnji dječak utopio na proslavi dječjeg rođendana na gradskim bazenima, izazvala je brojne reakcije, a pale su i ostavke.

Raskinut je ugovor sa spasilačkom službom NASA-KPS., dok je ostavku podnijela voditeljica bazena Petra Bijač. Za privremenu voditeljicu bazena Cerine postavljena je članica Uprave Dubravka Horvat, a danas se oglasila i sada već bivša voditeljica bazena.

U priopćenju javnosti izrazila je sućut obitelji i pojasnila razloge svoje ostavke.

– Još jednom, u svoje osobno ime, izražavam najiskreniju sućut obitelji nesretno preminulog dječaka. U ovom trenutku, potpuno je nebitno što ja mislim i imam za reći, bitno je jedino to da jednog mladog života više nažalost nema. Ovaj tužni događaj izuzetno me potresao te sam stoga na vlastiti zahtjev podnijela ostavku na poziciju v.d. voditeljice bazena Cerine – rekla je Petra Bijač, prenosi ePodravina.

Podsjetimo, dječak, koji navodno nije bio plivač, bio je na proslavi dječjeg rođendana zajedno s još sedam vršnjaka. Na njih su pazile dvije animatorice i voditeljica proslave rođendana, a tamo je bio i dežurni spasilac. Dijete se utopilo u takozvanoj umjetnoj, brzoj rijeci, uskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji. Riječ je o rekreacijskom bazenu u kojem se mogu kupati i neplivači jer je voda u cijelom bazenu dubine najviše do 130 centimetara. Očevici su ispričali kako su djeca krenula u brzu rijeku i nitko nije primijetio da je dječak potonuo.

Uočio ga je jedan plivač na dnu 'brze rijeke' i izvukao van. Prvo ga je pokušao reanimirati dežurni spasilac, a potom i dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći, no dječaku više nije bilo spasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:24