SUĐENJE U ZAGREBU

BIVŠEG DOPREDSJEDNIKA HNS-a POLICAJCI DOVELI NA SUD Davor Šuker tužio ga je zbog klevete, a mjesecima je ignorirao sudske pozive

 
Davor Šuker i Ivan Brleković
 Željko Puhovski / Hanza Media

Na Općinski kazneni sud u Zagrebu policajci su po nalogu suda doveli Ivana Brlekovića, bivšeg dopredsjednika HNS-a jer je nekoliko mjeseci ignorirao sudske pozive. Inače, riječ je o postupku zbog klevete koji je protiv njega incirao aktualni šef HNS-a Davor Šuker, a presuda će biti objavljena u ponedjeljak.

- Bio sam na službenom putu do početka lipnja te su me u kasliću dočekale dvije obavijesti, od pošte i od sudskog dostavljača. Živim sam i nisam znao za to. Uglavnom, policija je bila korektna kad je po mene došla. Oni samo rade svoj posao – rekao je Brleković prije rasprave.

A u sudnici, obzirom na protek vremena pa je rasprava krenula ispočetka, Brleković je ostao kod ranijeg iskaza koji je nadopunio.

- Uvijek sam poštivao Šukera kao nogometaša i igrača jer je on najveći od najvećih u povijesti hrvatskog nogometa. A sad mi je žao što nije tako dobar rukovoditelj HNS-a koji se na očigled raspada. Najnovija afera je sukob na relaciji Zagreb Split, a koliko Šuker revno obavlja svoju funkciju u Savezu pokazuje činjenica da neki dan nije došao na sastanak u Split.

A što se tiče dokaza iz HNS-a oko korištenja četiri bankovne kartice, u spisu ne postoji podatak o inkriminiranom razdoblju iz listopada 2014. i o eventualnom trošenju novca pa taj dokaz ne priznajem – zaključio je Brleković.

I dok je Šukerov odvjetnik Nikola Badovinac podsjetio na kvalitete svjetskih razmjera svoga klijenta te da je ono što je Brleković rekao bila klevetnička izjava kojom je narušio Šukerovu čast i ugled, Brlekovićev branitelj Berislav Živković naglasio je kako kleveta nije dokazana, da je izjava kritička i da je u pitanju osobni animozitet Šukera prema Brlekoviću.

Tužba je uslijedila nakon što je Brleković dao intervju u kojem je, između ostaloga, kazao da je “čuo kako je iz računovodstva HNS-a došla informacija da je Šuker za posljednjega boravka u Americi spiskao između 200.000 i 300.000 kuna na kartici HNS-a”.

Šuker je, pak, bio osupnut tom tvrdnjom o njegovoj rastrošnosti na račun HNS-a pa je u svom iskazu naglasio da mu je bilo neugodno i da se osjećao ponižen. U spis je od HNS-a stigao dopis da je sa sporne kartice potrošio 3018 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:58