MULJAŽE U ŠKVERU

Bivši direktor 3. maja kazneno prijavljen za nanošenje štete od 4,3 milijuna kuna

Sklopio je dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova iako je znao za dvije povoljnije ponude
Rijeka, 100909.Zeljko Starcevic predsjednik uprave brodogradilista 3 Maj.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Bivši predsjednik Uprave brodogradilišta 3. maj u Rijeci, Željko Starčević (52) kazneno je prijavljen zbog sumnji da je brodogradilište oštetio za više od 4 milijuna kuna.

Riječka policija priopćila je danas kako je provela kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Rijeke zbog sumnje da je počinio kaznena djela sklapanja štetnog ugovora, te djelo izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne, te da je oštećeno brodogradilište na području PG županije iz čeg je jasno je stoga da se radi o 3. maju, odnosno bivšem direktoru Stračeviću.

Navedeno je da su istragu proveli djelatnici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU PG, te da je njom utvrđeno kako je Starčević kao predsjednik Uprave brodogradilišta tijekom 2009. godine sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova.

Ugovore je sklopio iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki, a realizacijom posla u konačnici je 3. maj oštetćen za oko 4 370 000 kuna. Također je utvrđeno kako je 2007. godine splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svoga stalnog dobavljača, te na taj način neovlašteno priopćio podatke koji su poslovna tajna.

Prijava je podnesena redovnim putem Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Željko Starčević inače je brzopotezno smijenjen s funkcije direktora 3. maja nakon što je naš list ekskluzivno objavio da je na troškove reprezentacije u samo godinu dana potrošio više stotina tisuća kuna.

Starčević je pred mjesec dana dao i otkaz u brodogradilištu, a zaposlio se u talijanskom predstavništvu tvrtke Wartsile, inače glavnom licencionaru trećemajske tvornice motora koju je godinama vodio prije dolaska na mjesto predsjednika Uprave 3. maja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:08