SIGURAN U STRANKU

BIVŠI MINISTAR NAJAVIO POBJEDU SDP-a Jovanović: 'Hrvatskoj treba ovakva socijaldemokratska vlast koja je protuteža kaosu'

 Tea Cimas/Cropix

PULA - SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović rekao je na konferenciji za novinare u Puli kako vjeruje da će ta stranka s koalicijskim partnerima ostvariti parlamentarnu pobjedu jer Hrvatskoj, kako je rekao, "treba ovakva socijaldemokratska vlast koja će kroz još više rada, reda i stabilnosti biti protuteža neredu i kaosu koji se nudi s desne strane".

U prilog tomu istaknuo je kako je ova Vlada u protekle tri i pol godine pokazala mnogo više rada, uvela više reda te stvorila više stabilnosti.

"Upravo su rad, red i stabilnost obilježili mandat ove Vlade i parlamentarne većine, što je vidljivo i kroz rezultate Državnog zavoda za statistiku i Eurostata po kojima je Hrvatska europski rekorder po rastu industrijske proizvodnje u mjesecu svibnju", rekao je Jovanović i dodao kako je nezaposlenost u Hrvatskoj najmanja u posljednje tri godine.

Po njegovim riječima, sve su to podatci koji jamče da je ekonomski rast u Hrvatskoj pozitivan trend koji se više se ne može zaustaviti, za što je, smatra on, "zaslužna saborska parlamentarna većina koja je stvorila zakonodavni okvir zajedno s Vladom koja je kroz porezne olakšice stvorila pretpostavke da Hrvatska u idućih šest mjeseci ostvari još bolji rast".

Saborski zastupnik Peđa Grbin rekao je kako u Hrvatskoj već godinu dana kontinuirano na redovitoj mjesečnoj bazi raste osobna potrošnja nakon što je krajem prošle godine provedena porezna reforma koja je kroz promjene stopa poreza na dohodak građanima ostavila nekoliko stotina kuna više u džepu.

Govoreći o ostvarenome i budućim projektima i investicijama Vlade u Istarskoj županiji, SDP-ova saborska zastupnica Tanja Vrbat spomenula je ulaganja u cestogradnju i istarski vodozaštitni sustav, u zaštitu okoliša, pulsku Opću bolnicu te u željeznice i sveučilišni kampus. "Danas zagrebačka Vlada živi istarske vrijednosti, od poštovanja antifašizma do dvojezičnosti i prava nacionalnih manjina", poručila je Vrbat i dodala kako vjeruje da će građani poduprijeti tu, kako je rekla, demokratsku i antifašističku koaliciju.

Kazna stroga i prevedna, ali ne da se reprezentaciju izbaci s Europskog prvenstva

Željko Jovanović rekao je poslije konferencije za novinare na zamolbu novinara da komentira istragu o kukastome križu na Poljudu kako se radilo o zahtjevnom poslu u sklopu kojeg su pregledane mnogobrojne snimke nadzornih kamera. Razgovaralo se s puno osumnjičenih, istraga ide u pravome smjeru, ocijenio je Jovanović.

"Osobno me veseli da su se neke znanstveno-fantastične priče pokazale potpuno netočnim. Išlo se tako daleko da su neki u jednom trenutku čak optužili ministre Miljanića i Ostojića da su zajedno crtali tu svastiku", rekao je Jovanović, dodajući da je to djelo nekoliko huligana koji će, nakon istrage, biti primjereno kažnjeni.

Na pitanje smatra li ispravnim potez premijera Milanovića, koji je pisao predsjedniku UEFA-e, Jovanović je ocijenio da se tim činom premijer ponovno pokazao dobrim državnikom. U pismu Platiniju Milanović je upozorio da je Hrvatska, rekao je Jovanović, "utemeljena na antifašizmu, da ovakvi ekscesi nisu nešto što je karakteristika hrvatskog društva te da se borimo protiv fašizma i ustaštva, za razliku od nekih koji smatraju da pjesma 'Za dom spremni' stvara veličanstvenu atmosferu, od nekih koji su se klanjali na grobu Paveliću, koji su pod tepih gurali krizu u HNS-u". Dodao je kako će premijerovo pismo Platiniju sigurno biti "olakotna okolnost u odmjeravanju kazne koju će Hrvatska dobiti zbog skandala sa svastikom".

Na pitanje kakvu kaznu očekuje Jovanović je odgovorio da ona treba biti stroga i pravedna, ali ne takva da izbaci hrvatsku nogometnu reprezentaciju s Europskog prvenstva jer to nisu zaslužili ni reprezentacija ni njezini obožavatelji, ni građani koji su opredijeljeni kao antifašisti i koji žele da Hrvatska bude prepoznata po uspjesima reprezentacije na sportskom planu, a ne po ekscesima male skupine ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:26